Al patrulea val COVID. Dr Valeriu Gheorghiță: nu trebuie să ne îngrijorăm. Explicația medicului

Dr Valeriu Gheorghiță coordonează campania națională de vaccinare împotriva COVID  FOTO: Facebook
Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID, spune că 99% dintre decesele înregistrate în SUA sunt la persoane nevaccinate.

Doctorul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID, spune că a treia doză anti-coronavirus ar putea fi administrată începând cu a doua jumătate a lunii septembrie. Medicul Gheorghiță a precizat, pentru Antena 3, că nu ar exista motive de îngrijorare, deocamdată, privind tulpina Delta.

”Nu trebuie să ne îngrijorăm. Dacă ne uitam din cazurile de decese raportate de persoane infectate cu varianta Delta din cele 14 cazuri raportate oficial, doar unul singura a fost înregistrat la o persoană vaccinată cu schemă completă. Știm că peste 99% dintre decesele înregistrate în SUA sunt la persoane nevaccinate. Practic, un număr foarte mic de persoane care se încadrează în acel procent de maxim 5% din cazuri care nu dezvoltă suficienți anticorpi protectori după vaccinarea completă, pot să ajungă să dezvolte forme severe, dar asta nu înseamnă că vaccinurile nu sunt eficiente. Reamintesc faptul că indiferent de tipul de vaccin de care vorbim, schema completă ne oferă beneficii și un nivel de eficiență de peste 90% în prevenirea spitalizărilor și prevenirea deceselor”, a declarat Valeriu Gheorghiță, pentru Antena 3.

Potrivit acestuia, azi a avut loc o întâlnire cu grupuri de lucru unde s-a discutat despre administrarea celei de-a treia doze anti-COVID. Valeriu Gheorghiță susține că în a doua parte a lunii septembrie s-ar putea demara administrarea celei de-a treia doze.

Guvernul britanic intenţionează să înceapă administrarea unei a treia doze de vaccin anti-coronavirus în cazul persoanelor de peste 50 de ani începând din septembrie, a informat luni cotidianul The Daily Telegraph. Pe fondul temerilor că protecţia oferită de vaccin ar putea să scadă, autorităţile doresc să administreze o a treia doză pentru circa 32 de milioane de britanici, ritmul de vaccinare fiind de 2,5 milioane de persoane pe săptămână.

Israelul va începe administrarea celei de-a treia doze din vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech persoanelor cu vârste de peste 60 de ani, au anunţat joi postul public de radio Kan şi postul Channel 13 TV. 
Conform surselor citate, Ministerul Sănătăţii israelian a informat direcţiile sanitare care au desfăşurat campania de vaccinare că începând de duminică pot fi administrate dozele de consolidare, pentru a combate varianta Delta a coronavirusului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel