Al doilea român bolnav de coronavirus pe nava din Japonia

vasul Diamond Princess
Autoritățile japoneze anunță că un al doilea român a fost confirmat cu coronavirus la bordul vasului de croazieră Diamond Princess.

Presa japoneză anunță că a fost depistat încă un român bolnav de coronavirus la bordul vasului de croazieră Diamond Princess, potrivit realitatea.net.

La bordul navei amintite se află 17 români, 2 turiști și 15 angajați. Vasul a fost plasat în carantină pentru două săptămâni pe 3 februarie și are la bord 3.700 de turiști și membri ai echipajului.

Potrivit DW, sute de oameni au început să debarce miercuri din nava de croazieră Diamond Princess, locul celui mai mare grup de persoane infectate în afara Chinei. Vasul a fost pus sub carantină de două săptămâni. Conform sursei citate, pasagerii au declarat pe Twitter că li s-au dat formulare în care erau întrebați legat de dureri de cap, febră sau tuse. Cel puțin 542 din cei peste 3.000 de pasageri aflați la bord au fost infectați cu virusul, ceea ce face nava locul celui mai mare grup de infecții din afara Chinei. Măsura carantinei a fost aspru criticată de unii, dovadă fiind apelativul de ”incubatorul perfect pentru virus”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel