Al șaselea centru de investigații PET-CT decontate din FNUASS, la Brașov

Investigații PET-CT gratuite pentru bolnavii de cancer
Un nou centru de investigații PET-CT de la Brașov a intrat în contract cu Casa Națională de Asigurări, astfel încât bolnavii cu afecțiuni oncologice din regiune vor putea să-și facă gratuit investigațiile necesare.

Brașovul a devenit cel de-al șaselea centru din țară în care bolnavii cu afecțiuni oncologice vor putea efectua gratuit investigația PET-CT, în urma încheierii, la sfârșitul anului trecut, a unui contract între Casa de Asigurări de Sănătate Brașov și clinica privată care-l deține.

„Investigația PET-CT, una dintre cele mai moderne metode imagistice de examinare, care poate identifica și localiza modificările maligne din întregul organism se acordă gratuit, prin decontare de la Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, ca urmare a încheierii contractului dintre CAS Brașov și Neolife Brașov. Investigația se acordă gratuit în cadrul subprogramului de monitorizare a involuției bolii la pacienții cu afecțiuni oncologice. Prin încheierea acestui contract, Brașovul devine al șaselea centru în care se poate efectua această investigație", a explicat, pentru Agerpres, directorul executiv al CAS Brașov, Anca Daisa.

Va deservi probabil și județele învecinate

Potrivit ei, prețul unei asemenea investigații, „pe piață", este de aproximativ 1.000 de euro.

„Pentru pacienții din Brașov și județele învecinate este un mare câștig, noi gândindu-ne la asigurații noștri care au nevoie de această investigație care, până în prezent, nu se putea efectua într-un centru din Brașov. Trebuie să ne gândim că vor fi deservite nu doar împrejurimile Brașovului, ci și județele din regiunea noastră - respectiv Covasna, Harghita, probabil Prahova, Sibiul și chiar Mureșul", a afirmat directorul executiv al CAS Brașov.

Neolife și Onco Card Brașov anunțau, în luna iulie, după mai bine de trei ani în care în municipiu nu s-au efectuat investigații PET-CT, deschiderea celui mai mare centru de medicină nucleară din centrul țării. De la acel moment și până la sfârșitul anului trecut, investigațiile PET-CT se efectuau contra cost.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel