Ajutor umanitar pentru Republica Coreea: 450.000 de doze de vaccin anti-COVID

Vaccin COVID-19  FOTO: pixabay
Statul român va acorda un ajutor umanitar Republicii Coreea în valoare de 450.000 de doze de vaccin împotriva COVID.

Autoritățile române vor acorda un ajutor umanitar Republicii Coreea în valoare de 450.000 de doze de vaccin împotriva COVID.

”La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi, 19 august a.c., o hotărâre privind acordarea unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Coreea, în vederea gestionării epidemiei de COVID-19. Ajutorul umanitar constă în acordarea a 450.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către compania Moderna.

Transportul se asigură, după caz, de către partea coreeană sau de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, prin Compania Națională Tarom, și va fi coordonat de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență - Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe, autoritățile coreene și Comisia Europeană, după caz”, se arată într-un comunicat oficial.

Pe 11 iunie, România acordă un nou ajutor umanitar Republicii Moldova în lupta de combatere a pandemiei COVID-19, 100.800 doze de vaccin produs de compania AstraZeneca. Acestea au plecat către Chişinău, informează Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea împotriva SARS-CoV-2. "Guvernul României a decis continuarea acordării ajutorului umanitar, cu titlu gratuit, iar dozele de vaccin, destinate Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică din Republica Moldova, fac parte din rezerva Ministerului Sănătăţii din România", precizează CNCAV. Livrarea se realizează cu două mijloace de transport aflate în dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI. CNCAV aminteşte că, în sprijinul Republicii Moldova, au fost livrate alte 304.800 de doze de vaccin anti-COVID în misiuni executate pe 27 februarie şi 27 martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel