Ai stors lămâile total greșit până acum! Așa se face corect
01 iun 2021, 22:51

Lămâi
Află cum să feliezi corect lămâia astfel încât să obții cât mai mult suc. 

Pasul 1: Alege lămâia cu atenție

Înainte de a arunca o privire mai atentă asupra lămâilor, merită menționat faptul că tipul de lămâie pe care îl cumperi influențează cantitatea de suc obținută. Conform cărții lui Harold McGee, Despre mâncare și gătit, majoritatea lămâilor (cele tradiționale pe care le vezi în supermarketuri sunt Eureka) au o durată mai bună de valabilitate, adică sunt culese verzi și păstrate timp de câteva săptămâni, până devin galbene. Astfel, coaja lor devine subțire și membrana mai plină cu suc. Lămâile Meyer au toate aceste atribute și, deși au dimensiuni mai mici, au o coajă chiar mai subțire și sunt mai puțin acide decât soiurile obișnuite. Produc mai mult suc, ca să nu mai vorbim de o aromă dulce și delicioasă.

Pasul 2: Pregătește lămâia

Multe fructe sunt mai zemoase dacă stau la temperatura camerei, iar lămâile nu fac excepție. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie depozitate în frigider. Scoate o lămâie cu aproximativ o oră înainte să o tai, astfel încât să se încălzească la temperatura camerei, facilitând stoarcerea. Dacă te grăbești, pune lămâia în cuptorul cu microunde timp de 10 secunde sau scufund-o într-un castron cu apă caldă timp de câteva minute. Apoi ruleaz-o pe blat, aplicând o presiune ușoară cu podul palmei, astfel încât să "aduni" sucul. 

Pasul 3: Taie lămâia pe orizontal, nu vertical 

Această nouă tehnică este puțin contraintuitivă, dar funcționează ca prin farmec. Mai întâi, taie capetele lămâii, apoi înjumătățește lămâia pe lungime, așa cum ai face în mod normal. Îndepărtează coaja împreună cu orice membrană sau semințe. Și gata, lămâia este gata de stors. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?