Ai primit bani? Ți s-a îmbunătățit sănătatea

bani - FOTO: Freepick
Persoanele care au primit bani fără a avea obligații au o sănătate mai bună.

Dacă ați primit bani fără a vi se cere nimic în schimb, s-ar putea să vi se fi îmbunătățit starea de sănătate. Cel mai recent studiu arată că persoanele care primesc bani fără a fi nevoite să facă ceva în schimb au o calitate a vieții mai bună.

Studiu cu milioane de participanți

Studiul care a subliniat acest aspect a reunit experți din domeniile sănătății publice, economiști și epidemiologi din Canada, Germania, Noua Zeelandă și Statele Unite. Datele au fost extrase din 34 de alte studii care implicau 1.140.385 participanți din 50.095 de gospodării de-a lungul Africii, Americii de Nord și Sud și Asiei de Sud-Est.

Analiza sistematică și meta-analiza au determinat că plățile în bani care nu presupun nimic la schimb din țările mici și mijlocii, nu doar că reduc sărăcia, dar au dus și la o consolidare a securității alimentare, o calitate superioară a hranei și o educație mai bună. Studiile care au urmat și care i-au implicat pe indivizii care primiseră bani anterior au arătat că starea lor de sănătate a cunoscut îmbunătățiri, prin comparație cu cei care nu au primit nici un fel de ajutor, arată The Conversation.

Vezi și: Obezitatea adultului, risc de mortalitate. Medic: Este o boală cu prognostic rezervat

Banii primiți, alocați îngrijirilor medicale

Studiile efectuate arată că beneficiarii sumelor de bani au cheltuit mai mult pe îngrijiri medicale. Studiile au implicat 24 de programe de ajutorare financiară diferite în 13 țări. Valoarea banilor donați oamenilor aflați la ananghie a variat, echivalând undeva între 1,3% și 81,9% din Produsul Intern Brut pe cap de locuitor.

Guvernele, organizațiile non-profit și cercetătorii din întreaga lume experimentează din ce în ce mai mult o abordare simplă pentru reducerea sărăciei: oferirea de bani oamenilor pentru a-i cheltui pe orice au nevoie aceștia. Multe dintre aceste viramente pilot – numite adesea programe de venit de bază – impuneau ca oamenii să facă ceva pentru a primi banii, ca de exemplu să se asigure de faptul că ai lor copii merg regulat la școală.

Uneori, condiția presupunea completarea unei sarcini legate de sistemul sanitar, precum participarea la târguri de educație sanitară sau controale medicale periodice cu rol preventiv. Cercetătorii încă mai au de aflat dacă aceste condiții ajută sau afectează programele. Alte asemenea programe, nu au nici un fel de condiții.

Vezi și: Copii cu COVID, tratament. Mihai Craiu: Opriți imediat orice tratamente aberante cu antibiotice

Studiile nu au inclus țările cu nivel de trai mai ridicat

Unul dintre avantajele pe care le are o abordare care nu presupune niciun fel de obligații este aceea că elimină nevoia de monitorizare a îndeplinirii sarcinilor trasate, ceea ce reduce costurile administrative. Plățile necondiționate pot motiva mai mult beneficiarii de vreme ce ei sunt cei care pot decide cum să folosească banii.

Încă nu există suficiente informații pentru a arăta dacă o astfel de abordare este eficientă și în ceea ce privește Statele Unite sau alte națiuni mai bogate. Astfel, se impune necesitatea unor cercetări suplimentare care să stabilească eficiența unor astfel de programe – precum este cazul cu programele care se aplică în cazul uraganelor sau altor dezastre naturale.

Experții intenționează să studieze dacă aceste programe de plăți care presupun unele condiții condul la o consolidare a sistemului sanitar din zonele respective.

Vezi și: Când este recomandată îndepărarea unei alunițe. Medic: Este potențial periculos și se dorește excizia pentru a evita controale repetate

Beneficiile banilor asupra sănătății

"Când sănătatea este absentă... bogăția devine inutilă", spunea cândva medicul grec antic Herophilus. S-ar putea să fi fost cazul acum 2.300 de ani, dar este o doctrină pe care oamenii o trăiesc astăzi, observând în mod specific beneficiile controalelor regulate asupra sănătății.

Un studiu academic realizat de cercetătorii de la Urban Institute și Virginia Commonwealth University, evaluează legătura complexă dintre sănătate și bani.

Principala concluzie a raportului publicat în 2015 este, în termeni simpli, că cei care sunt mai sănătoși și care trăiesc mai mult tind să câștige mai mult. Sănătatea și veniturile se corelează în întregul spectru socio-economic. Adică, cei mai bogați au mai puține condiții de sănătate precare decât clasa de mijloc superioară, care, la rândul ei, este mai sănătoasă decât clasa de mijloc inferioară, arată Forbes.

Raportul a analizat în profunzime problemele de sănătate. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA a remarcat veniturile gospodăriilor. În marea majoritate a cazurilor, cei mai bogați erau mai sănătoși.

Elementele de bază pentru crearea unui stil de viață mai sănătos sunt acceptate pe scară largă și cunoscute de mulți oameni. Acestea includ consumul de alimente potrivite, tăierea sau limitarea zahărului, exercitarea de exerciții fizice în mod regulat, limitarea consumului de alcool și evitarea situațiilor stresante.

Legătura dintre sănătate și bogăție este profundă și, prin urmare, este important să creați și să implementați strategii pentru a le gestiona pe amândouă, astfel încât să vă puteți bucura cu adevărat de beneficii și oportunități de îmbunătățire a vieții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel