Ai nevoie de energie/vitalitate? Iată rețeta chirurgului Mihail Pautov

Dr. Mihail Pautov este chirurg la Institutul Clinic Fundeni
Cunoscutul medic specialist în Chirurgie Generală, asistent de Cercetare de la Institutul Clinic Fundeni și promotor al unei vieți sănătoase, dr. Mihail Pautov le recomandă celor care se simt sfârșiți și fără energie să nu mai „alerge” după himere, ci să facă lucruri simple care le vor reda vitalitatea. Iată sfaturile sale

Dr. Mihail Pautov este un chirurg din generația tânără de la Institutul Clinic Fundeni. Pe blogul său promovează stilul de viață sănătos, în adevăratul sens al expresiei, nu acea goană furibundă după pilule minune, ape cu memorii și ceaiuri de buruieni care ne agresează psihic zilnic din reclamele de la tot pasul.

Rețeta chirurgului

Pentru cei care se simt sfârșiți, tânărul medic are propria rețetă, pe care a postat-o pe pagina sa de Facebook. O redăm integral: 

„Pentru mai multă energie/vitalitate, urmează-mi umilele sfaturi:

1. Împarte-ți activitățile zilnice în activități de dimineață, de prânz și de seară. Nu-ți consuma toată bateri în primele ore ale zilei.

2. Power-naps: dormi 20-30 de minute la prânz; dar dacă ți-e greu să adormi noaptea (esti insomniac) atunci dormitul la prânz îți poate agrava problema. Încearcă o plimbare de 20 de minute!

3. Evita orice tip de suplimente. 99% dintre suplimentele pentru energie / imunitate / memorie și concentrare nu au nicio bază științifică în spate. Mai mult, nu se știe nici ce efecte negative pot avea pe termen lung.

4. Consumă mâncare echilibrată în proteine și fibre. Fibrele compartimentează nutrienții în tractul digestiv și ajută la absorbția lentă a acestora pe parcursul zilei.

5. Nu sări peste mese. Intermitent-Fasting-ul este o excepție (sănătoasă) la care voi reveni mai târziu.

Sănătate!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel