Ai eczemă pe față și nu știi cum să o controlezi? Iată câteva recomandări de la medici

Petele pe piele provocate de soare pot fi eliminate
Simptomele eczemei, o afecțiune care face pielea roșie și solzoasă, căreia nu i s-a descoperit încă un leac, pot fi ținute sub control.

Deși medicii nu știu de ce apare eczema, nici cum poate fi vindecată, ei recomandă o serie de sfaturi pentru a ușura și gestiona simptomele afecțiunii. Uneori pot trece și ani buni de la ultima situație când v-ați confruntat cu eczema pe față, unde afecțiune poate provoca pete roșii, umflături mici și piele descuamată. O parte din tratamentul pentru eczema o constituie folosirea cremelor cu steroizi care pot ameliora roșeața pielii și mâncărimea. Aceste creme trebuie folosite doar cu sfatul medicului deoarece uneori ați putea avea nevoie de o cremă cu un efect mai puternic, dar și pentru că utilizată îndelungat poate subția pielea.

Specialiștii webmd spun că ar fi bine să verificați dacă motivul reaparției eczemei ar fi ciupercile. Soluția? Unguente sau anumite creme dacă eczema e cauzată de o infecție fungică. La acestea se adaugă hidratarea corespunzătoare a pielii, spălarea pieții feței doar cu apă, fără săpun. E bine de știut că unele eczeme se agravează în prezența soarelui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel