Ai alergii? Evită aceste 7 greșeli

Alergiile severe
Zeci de milioane de oameni sunt afectați de alergii sezoniere, iar o mulțime dintre ei se simt mizerabil atunci când e perioada de polenizare. Dar, în încercarea de a-și potoli strănutul, a-și salva nasul înfundat sau curgător și ochii înlăcrimați, unii alergici fac câteva greșeli majore.

Doar în America se estimează că în jur de 50 de milioane de oameni au alergii sezoniere. Și mulți fac greșelile pe care vi le vom devoala astăzi. Vestea bună este că „alergiile sezoniere sunt absolut tratabile", a spus dr. Clifford Bassett, directorul medical al Centrului de Îngrijiri în Alergie și Astm din New York. „Cheia este de a avea un plan de atac".

Bassett a descris șapte greșeli comune pe care le fac persoanele cu alergii sezoniere, pe care vi le arătăm ca să știți să le evitați.

Greșeala 1: Să aruncați banii pe medicamente fără rețetă

Când oamenii cu alergii se simt prost, se duc la farmacie și pot încerca o varietate de produse, cum ar fi antihistaminice, spray-uri nazale și picături pentru ochi. Acest lucru nu este neapărat o modalitate inteligentă sau eficientă de a-și ameliora simptomele. Este mai bine să consulți un alergolog care să poate să determine exact la ce sunt alergiile tale și să creeze un plan de acțiune anti- alergii, a spus Bassett, care este membru în Colegiul American de Alergie, Astm și Imunologie.

Greșeala 2: Deschiderea geamurilor

„Vântul nu este un bun prieten cu persoanele cu alergii sezoniere", a spus Bassett, pentru Live Science. Dar atunci când vremea se încălzește, este tentant să lăsați aerul curat și briza rece în casa sau în mașină. Aceasta este o mare greșeală pentru persoanele cu alergii sezoniere, deoarece permite polenurilor să vină „în vizită", a spus Bassett. El recomandă țnerea ferestrelor închise, aparatul de aer condiționat să funcționeze pe modul de recirculare a aerului din interior și utilizarea filtrelor HEPA (care filtrează eficient particulele) pentru a capta polenul.

Greșeala 3: Nu luați măsuri pentru a îndepărta polenul

Pantofii, hainele, părul și ochelarii pot aduce particule de polenul din exterior în casă. Animalele de companie vor aduce și polenul în interior, astfel încât e bine să le păstrați curate. „Spălați-vă părul la sfârșitul zilei pentru a evita transferul polenului pe pernă, ca să nu dormiți într-un nor de polen", a avertizat Bassett. De asemenea, poate ajuta folosirea sprayurilor nazale saline, care sunt ca un duș pentru nas, și care scot polenul din el, a spus Bassett. El a recomandat, de asemenea, ca oamenii să evite atârnarea rufelor pe sârmă, la uscat, în aer liber în timpul sezonului alergic.

Greșeala 4: Neglijarea ochilor

Mulți oameni nu-și dau seama că o mulțime de polen intră în corp, a spus Bassett. O pălărie și ochelari de soare pot împiedica polenul să ajungă pe fața, și de acolo în nas și în ochi. Spălarea ochilor poate elimina polenul, iar picăturile de ochi antihistaminice pot ușura ochii roșii, care dau senzația de mâncărime.

Greșeala 5: Să nu luați medicamentele contra alergiilor la timp

Tratați alergiile la debutul sezonului de polen, în loc să așteptați până când simptomele devin mai severe, a spus Bassett. El îi sfătuiește pe pacienții săi să înceapă să-și ia medicamentele cu o săptămână înainte de începerea sezonului alergen. O abordare proactivă funcționează mai bine pentru mulți oameni. Aceasta poate reduce severitatea simptomelor, iar pacientul poate avea nevoie de mai puține medicamente, a explicat Bassett.

Greșeala 6: Excesul de spray-uri nazale

Oamenii ar trebui, în general, să limiteze utilizarea unui pulverizator decongestionant nazal la cel mult cinci zile la rând; în caz contrar pulverizarea poate irita căptușeala nasului și a sinusurilor. La o utilizare prea mare, aceste spray-uri pot face nasul puternic înfundat, ceea ce-i face pe alergici să pulverizeze și mai mult pray în nas. O mare greșeală, spune expertul. „Congestia de recul crează simptome mai rele decât problema originală", a spus Bassett.

Greșeala 7: Mâncați alimente care agravează alergiile

Unii oameni cu alergii la polen consumă anumite fructe și legume proaspete, care pot provoca o mâncărime în gură sau în gât. Acesta este cunoscut sub numele de sindromul alergiei orale. Reacția alergică apare la scurt timp după ce alimentele vinovate sunt consumate. Se întâmplă deoarece sistemul imunitar recunoaște o asemănare între proteinele din unele polenuri și cele din fructe, legume, nuci și condimente. De exemplu, o persoană cu alergie la polen de mesteacăn poate dezvolta simptome alergice orale după ce mănâncă un măr, morcov, piersică, migdale sau alune. Uneori, curățarea, gătitul sau evitarea alimentelor în timpul sezonului alergic pot preveni simptomele, a spus Bassett.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel