Afinele, beneficii și rol important pentru memorie. Care este cantitatea IDEALĂ

Afinele – FOTO: Pexels@Markus_Spiske
Afinele îmbunătățesc memoria. Cercetările arată că un consum zilnic de afine ar putea avea efecte asupra sistemului nervos.

Afinele consumate de persoanele  de vârstă mijlocie ar putea reduce riscul de declin cognitiv al unei persoane în ultimii ani.

Noi cercetări de la Universitatea din Cincinnati au descoperit că consumul zilnic de afine la vârsta mijlocie ar putea reduce riscul de declin cognitive. Studiul a identificat mai multe îmbunătățiri fiziologice și cognitive după 12 săptămâni de suplimente zilnice de afine.

Pachete cu nutrienți

Beneficiile pentru sănătate ale afinelor sunt bine cunoscute. De la proprietățile de vindecare a rănilor la stimularea memoriei, afinele sunt pachete mici incredibil de dense de nutrienți.

Robert Krikorian studiază de mai mulți ani efectele neurologice ale afinelor. Munca sa anterioară a găsit mai multe beneficii cognitive pentru subiecții mai în vârstă în adăugarea de afine la o dietă, dar acest nou studiu și-a propus să investigheze dacă fructele de pădure ar putea fi agenți preventivi utili atunci când sunt consumate în mod regulat la vârsta mijlocie.

"Am observat beneficii cognitive cu afine în studii anterioare cu adulți în vârstă și am crezut că acestea ar putea fi eficiente la persoanele mai tinere cu rezistență la insulină. Boala Alzheimer, la fel ca toate bolile cronice ale îmbătrânirii, se dezvoltă pe o perioadă de mulți ani începând cu mijlocul vieții", a spus Krikorian.

Vezi și: Sindromul morții subite. Cercetătorii au descoperit CAUZA, după 31 de ani: Bebelușii BĂIEȚI, RISC mai mare. Decesul apare între orele 00:00 și 09:00

Efecte după 12 săptămâni

Pentru a testa efectele suplimentării cu afine în mijlocul vieții, cercetătorii au înscris 33 de adulți cu vârste cuprinse între 50 și 65 de ani. Toți participanții au fost cel puțin supraponderali și au raportat plângeri cognitive subiective, sugerând primele etape ale declinului cognitiv legat de vârstă. Participanții au primit orbește o aprovizionare de 12 săptămâni, fie liofilizate pulbere de afine întregi sau o pulbere placebo. Pulberea de afine era echivalentă cu aproximativ o jumătate de cană de afine pe zi. O serie de teste cognitive au fost finalizate la începutul și la sfârșitul studiului și au fost urmăriți mai mulți biomarkeri metabolici.

Potrivit cercetătorului, cele mai semnificative îmbunătățiri cognitive observate după 12 săptămâni de suplimentarea cu afine au fost în teste legate de funcțiile executive. Subiecții consumatoare de pulbere de afine, de asemenea, au arătat îmbunătățiri la nivelurile de insulină à jeun și creșterea decuplare mitocondrială, un proces celular legat de îmbătrânirea sănătoasă.

Cercetătorul consideră, însă că testele ar trebui reluate pe un eșantion mai mare de participanți pentru o acuratețe mai ridicată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel