Adriana Pistol, secretar în Ministerul Sănătății: minim două luni va dura valul cinci, Omicron

Plămâni. Foto: Pexels
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Adriana Pistol spune că valul cinci, Omicron, va dura minim două luni.

Dr Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat vineri seara, 7 iunie, că două dintre persoanele internate cu Omicron sunt la Terapie Intensivă. Acestea au fiecare 89 de ani și suferă de boli cronice, dar sunt vaccinate. Întrebată la digi 24 dacă valul 5 va fi mai scurt, dr. Adriana Pistol a spus că există această posibilitate.

”Cu cât merge exponențial și crește foarte mult, cu atât cuprinde un număr mai mare din populație pe care vrem, nu vrem îi imunează și atunci sigur că se va duce mai mult în jos. De obicei valurile epidemice care cresc atât de brusc și coboară brusc și nu durează foarte mult. (…) Minim două luni va dura”, a afirmat secretarul de stat, arată Antena 3.

Oficialii au anunțat vineri seara, 7 ianuarie, 112 noi cazuri cu Omicron.

”Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat astăzi, 7 ianuarie 2022 confirmarea  a  112 cazuri noi de infectare cu tulpina OMICRON a virusului SARS-CoV-2. Este vorba despre 48 de bărbați și 64 de femei cu vârste cuprinse între 0 și peste 80 de ani din municipiul București și 19 județe. Un număr de 11 persoane au istoric de călătorie în Marea Britanie, Italia, Franța, Tanzania, Bulgaria, SUA și Austria. Dintre cele 112 cazuri înregistrate, 37 sunt nevaccinate anti-COVID 19”, se arată într-o informare.

Potrivit acesteia, probele au fost lucrate în laboratoarele INBI Matei Balș și INCDMM Cantacuzino. Prin urmare, numărul cazurilor de infectare confirmate la nivel național cu varianta OMICRON se ridică la 295

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel