Adriana Pistol: Rujeolă, cazuri cu un nou genotip viral. Vaccinul, eficient
16 Martie 2019, 16:15

Foto: CDC
 Dr Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, a arătat că au apărut cazuri de rujeolă cu un nou genotip viral. Vaccinul ROR este eficient și împotriva acestuia, a explicat prof.dr. Alexandru Rafila.

„Rujeola a reînceput în anumite județe ale țării și avem informații preliminare că ar fi vorba despre un alt genotip viral. Vom mai face teste în continuare ca să confirmăm că acest val este din cauza unui nou genotip viral. Acest lucru înseamnă că, atunci când acoperirea vaccinală nu este suficientă, ești expus la virusuri care vin când din Vest, când din Est, cum este acest nou genotip viral. (...) De aceea, creșterea acoperirii vaccinale este esențială", a subliniat dr. Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, la cea de-a VII-a ediție a Conferinței naționale RoVaccin 2019.

Prezent la eveniment, președintele Societății Române de Microbiologie, dr. Alexandru Rafila, a precizat că vaccinul rujeolic acoperă toate tipurile de virus rujeolic.

„Vaccinul rujeolic protejează față de toate tipurile circulate de virus rujeolic. Nu există o specificitate ca la alte tipuri de vaccin", a explicat dr. Rafila, care a menționat că vaccinul dă o imunitate pe toată durata vieții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?