Adrian Streinu-Cercel: „Purtatul măștii ne-a salvat. Trebuie să le folosim masca în continuare”

Măști Foto: Pixabay
Profesorul Adrian Streinu-Cercel a explicat că purtarea măștii, care ne-a salvat în lupta cu pandemia, este în continuare necesară, chiar dacă restricțiile s-au relaxat. Vaccinarea, spune profesorul, rămâne cea mai bună soluție pentru a ne proteja de acum încolo.

Prof dr Adrian-Streinu Cercel a explicat că cele 24 de variante mutante catalogate ale coronavirusului SARS-COV-2 nu reprezintă, toate, un pericol. El a insistat că trebuie să purtăm în continuare masca, pentru că protecvția oferită de ea și-a dovedit eficiența. 

„Majoritatea formelor acestea mutante nu sunt periculoase. (...) Vorbim de mutante care sunt în investigație și urmează să fie definite dacă au vreun rol major în epidemiologia acestei pandemii sau nu. În momentul de față știm că avem 4 variante în circulație care și-au demonstrat transmiterea acută: varianta clasică, varianta din Marea Britanie, varianta din Brazilia, varianta din Africa de Sud și, recent, s-a asociat și cea din India. Toată lumea este cu arma la picior și urmărește cu mare atenție în ce măsură varianta din India va încerca să reia supremația în această pandemie. 

Nu trebuie să uităm că ceea ce ne-a salvat a fost purtatul măștii. Purtatul măștii devine în continuare o necesitate, chiar dacă s-au dat o serie de libertăți din punctul de vedere al modului de utilizare în spațiile închise. Avem avantajul vaccinării în momentul de fașă. Atâta timp cât lumea va înțelege că are posibilitatea să se vaccineze și vaccinarea e benefică, atunci avem toate șansele să scăpăm basma curată.”, a declarat Streinu Cercel la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel