Adrian Streinu-Cercel: nimic din ce mi s-a pus în cârcă nu este adevărat

Prof dr Adrian Streinu-Cercel. Foto: DC MEDICAL
Adrian Streinu Cercel a avut prima reacție publică după ce a fost demis din funcția de președinte al Comisiei științifice pentru lupta anti COVID-19. 

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel racționat, azi, după ce a fost demis din funcția de președinteval Comisiei Științifice de Management Clinic și Epidemiologica a COVID-19.

El a fost demis după mai multe controverse ce au apărut în spațiul public privind o presupusă declarație a lui, în care exprimă posibilitatea ca persoanele de peste 65 de ani să fie „carantinate”, pentru a fi protejate de infecția cu noul coronavirus.

 „Am avut o conversație cu ministrul Sănătății, mi se pare absolut o decizie care îi aparţine, este firească, atunci când conduci un minister, este firesc să îți alegi oamenii cu care să colaborezi. E o relație simplă, eu nu comentez. Dacă dânsul consideră că a fost necesară schimbarea, obligatoriu face acea schimbare. Atunci când eşti într-o poziție de conducere, nu există elemente de dus-întors”, a spus el.

Despre planul făcut în februarie, dar care s-a scurs în presă acum și în care apare termenul de „carantină”, el a spus că nu este exactă informația. „Într-o pandemie sunt o serie de elemente care-ți modifică deciziile de la o zi la alta, de la o săptămână la alta. Noi am început să vorbim de carantină dacă vreți să folosim acest cuvânt încă din ianuarie, când în China se instalase deja carantina. (...) Din păcate, nimic din ce mi s-a pus în cârcă nu este adevărat. În planul respectiv nu apare cuvântul „carantină”. Apare „izolarea la domiciliu”. Dar logica acestor izolări constă în faptul că persoanele în vârstă nu trebuie să fie contaminate. (...) Noi spunem mereu că prevenţia face mai mult decât 100 de doctori. Asta trebuie să facem acum, prevenţie. Oricum, să nu credeţi că doar eu am venit cu idei în grupurile de lucru. Toţi colegii au venit cu idei foarte bune, care au fost preluate şi aplicate”, a declarat dr Streinu Cercel într-un interviu pentru Antena 3. 

El a mai previzionat, în finalul interviului, că un vaccin nu va apărea mai devreme de toamna anului 2021, iar virusul va putea fi eliminat abia în 2022.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel