Adrian Streinu Cercel: cei vaccinaţi pot să ia şi să transmită virusul. Vaccinul ne protejează să nu facem forme grave de boală

Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel
Autorităţile sanitare se pregătesc pentru al patrulea val al pandemiei, care se anunță. Sunt pregătite noi restricții.

Medicul Adrian Streinu Cercel a explicat, la B1 TV, de ce persoanele vaccinate cu schema completă împotriva COVID-19 pot să se infecteze în continuare sau să transmită mai departe boala. Totuși, el atrage atenția că vaccinurile sunt în continuare esențiale, dublate de respectarea măsurilor sanitare.

“Trebuie să împărțim puțin apele pentru că se vorbește de vaccinare și se vorbește de infecții. Vaccinurile ne protejează pe dinăuntru și nu la nivelul mucoaselor.

Avem două tipuri diferite de apărare, la nivelul mucoaselor ne apărăm cu niște anticorpi de tipul imunoglobulină A, iar în interiorul nostru ne apărăm cu anticorpi de tipul imunoglobulină G.

Diferența este foarte mare între ele. Vaccinul generează apariția acestui tip de anticorpi de tipul imunoglobulinei G.

Vaccinul ne protejează să nu facem forme grave de boală, dar nu ne protejează dacă renunțăm la mască, la măsurile de igienă personală etc. Este posibil ca la nivelul mucoasei nazale să ne infectăm cu acest nou virus dar nu vom dezvolta forme severe de boală sau alte minunății”, a declarat Adrian Streinu Cercel

Acesta a mai precizat că vaccinurile sunt importante pentru stoparea pandemiei, tocmai pentru că infecțiile se pot transmite în continuare dacă doar o parte din populație este vaccinată:

“Acest vaccin este o mană cerească pentru noi, dacă nu înțelegem acest lucru să nu ne mirăm că ni se întâmplă”, a spus medicul Streinu Cercel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel