Adrian Marinescu, despre situația din China: ASCUND ceva! Am avut semne de întrebare încă de la început

Adrian Marinescu - Foto: Pexels @Nandhu Kumar
Medicul Adrian Marinescu a vorbit despre situația dramatică din China.

Dr. Adrian Marinescu, director medical la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti, a comentat situaţia dramatică cu care se confruntă locuitorii Shanghai, cel mai mare oraș din China, care este putenic afectat de COVID-19.

China se confruntă un un val de mii de cazuri noi de coronavirus și, potrivit CNN, după un lockdown de săptămâni întregi, numărul de cazuri COVID continuă să crească.

După doi ani de pandemie, medicul Adrian Marinescu spune că lumea medicală nu are nici acum răspunsuri concrete despre virusul care a generat pandemia, iar "abordarea brutală a fost o regulă în China".

Femeie din Shanghai, declarații despre lockdown-ul din China: Suntem închiși în casă, NU ne lasă să ieșim! Primim mâncare de la Guvern

"Semne de întrebare legate de China am avut încă de la începutul pandemiei"

 

"Sunt câteva precizări importante de făcut. Semne de întrebare legate de China am avut încă de la începutul pandemiei. Ne aducem aminte că în 2019, la sfârşit, când am avut o explozie de cazuri, era evident că începuturile nu erau atunci şi nu avem nici acum răspunsuri. În plus, abordarea brutală cred că a fost regulă în China.

Nu numai că nu poate fi acceptată nicăieri în lumea civilizată, dar ne aducem aminte că imagini dramatice ca cele prezentate astăzi, au fost regulă.

Acolo cred că e vorba de partea politică, dar e vorba şi despre considerente obiective. Într-o zonă suprapopulată, unde e o densitate atât de mare populaţională, e clar că managerierea unei situaţii complicate epidemiologic s-ar face extrem de greu, însă acest lucru nu explică acele abordări.

Pe de altă parte, lockdown-ul, în adevăratul sens al cuvântului s-a întâmplat doar în China. Ce a fost în Europa, a fost o situaţie aproximativă, un fel de izolare. 

"Este posibil să ascundă ceva"

 

E posibil să ascundă, dar nu cred că există o altă variantă virală. Din datele pe care le avem în momentul de faţă, nu există o altă variantă virală. Tot un Omicron este. De altfel, dacă ne uităm la date, au multe infecţii în acea zonă, dar puţine spitalizări, puţine decese, puţine locuri de Terapie Intensivă care să fie ocupate. Cred că este important.

Există o variantă care se transmite. Referitor la ce spunea Bill Gates, sunt câteva lucruri care nu se potrivesc. În primul rând vorbea de o probabilitate mai mare de 5%. Ce înseamnă mai mare? Înseamnă 7, înseamnă 80? Pe urmă se spunea că va fi o variantă virală care se transmite uşor.

Lucrul acesta îl ştim şi în momentul de faţă, dar că în acelaşi timp ar avea şi o virulenţă sporită, lucru care nu se potriveşte, dacă ne uităm la ce s-a întâmplat în istoria medicinei cu alte pandemii şi cu alte situaţii complicate. Deci în momentul de faţă aceste afirmaţii nu au o acoperire în spate", a declarat dr. Adrian Marinescu, la Antena 3.

Planul "zero-COVID" al Chinei, cel mai mare RISC al anului 2022, înaintea războiului Putin. Epidemiolog: Carantină SEVERĂ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel