Adolescenți aduși cu ambulanțele de pe litoral, după ce o tânără cu care au intrat în contact a fost testată pozitiv la noul coronavirus
05 aug, 13:32
Un grup de adolescenți au fost aduși cu ambulanțele de pe litoral după ce au fost în contact cu o tânără testată pozitiv la noul coronavirus.
Covid-19, sange

Nu mai puțin de 17 persoane, dintre care 12 minori, care au intrat în contact cu o adolescentă confirmată cu noul coronavirus au fost aduse cu ambulanțele de pe litoral și internate în Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman" Bârlad, notează agerpres.ro.
Adolescenta a făcut testul pentru noul coronavirus deoarece prezenta simptomatologie specifică, dar nu a aşteptat rezultatele, plecând la mare cu un grup de prieteni, iar între timp a aflat că este infectată.
„În cursul nopţii precedente au fost aduşi 17 pacienţi din zona litoralului. Dintre aceştia, 12 sunt minori, iar opt prezintă simptome sugestive de infecţie cu SARS-CoV 2. Toţi cei 17 sunt contacţi ai unui caz confirmat. Pacienţii au fost internaţi ca suspecţi de infecţie cu SARS-CoV 2, au fost testaţi şi li s-au efectuat radiografii toracice. În funcţie de rezultatele testelor se va decide dacă este necesară iniţierea terapiei sau vor putea pleca acasă sub supraveghere”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al spitalului Bârlad, dr. Angelica Gramaticu.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui efectuează o anchetă epidemiologică în acest caz, existând informaţii potrivit cărora adolescenţii ar fi participat la o petrecere de majorat la care au fost prezente câteva zeci de persoane, o parte dintre acestea plecând ulterior într-o staţiune de pe litoral.  


Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri