Aditivul alimentar dioxid de titan va fi eliminat treptat în UE în prima jumătate a anului

Aditiv alimentar        Sursa foto: topingrediente.com
Aditivul alimentar considerat periculos, dioxidul de titan, va fi eliminat din folosință până la jumătatea anului, în țările Uniunii Europene.

Aditivul alimentar E171 - dioxid de titan - considerat nociv, va fi eliminat treptat în țările Uniunii Europene, în primele şase luni ale anului, după cum arată un comunicat de presă al Asociaţiei Naţionale de Protecţia Consumatorilor - InfoCons. Folosirea aditivului va fi interzisă după primele şase luni ale anului, mai arată sursa citată.

Propunerea Comisiei Europene de a interzice utilizarea aditivului, începând din 2022, a fost aprobată în octombrie, anul trecut.

Dioxidul de titan are aspectul unui praf alb și este un aditiv alimentar din categoria coloranţilor naturali de origine minerală. Este utilizat în special ca şi colorant de suprafaţă şi pentru separarea straturilor în produsele alimentare, dar şi în pasta de dinţi, ca agent de albire.

Conform Comisiei Europene, aditivul alimentar E171 poate fi găsit în guma de mestecat, cozonac sau alte produse de patiserie, supe, paste tomate tip bulion şi în suplimente alimentare, notează InfoCons.

Potrivit sursei, propunerea Comisiei Europene de interzicere a dioxidului de titan se bazează pe avizul ştiinţific emis de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară prin care se aduce la cunoştinţa consumatorilor faptul că E171 nu mai poate fi considerat sigur atunci când este folosit ca aditiv alimentar, fiind luate în calcul preocupările referitoare la genotoxicitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel