Adeverinţa de vaccinare, ce beneficii ne-ar putea aduce
04 apr 2021, 12:54

Vaccinare contra COVID. Foto: Pixabay
Adeverința de vaccinare ne-ar putea aduce o serie de beneficii, într-un termen relativ scurt.

Autoritățile ar putea decide ca persoanele care pot face dovada vaccinării să aibă acces fără testare în sălile de teatru, cinema ori la concerte. De asemenea, aceștia ar putea avea o zi liberă plătită.

Guvernanţii se aşteaptă ca aglomerațiile de la centrele de vaccinare să dispară în câteva luni, astfel că se estimează că vor fi imunizate circa 5 milioane de persoane. Pentru a-i încuraja pe cât mai mulţi se pregătesc măsuri speciale, cum ar fi acordarea unei zile libere plătite, după cum arată primul ministru, Florin Cîțu. „Nu știu dacă aceasta este măsura, dar dacă îi ajută pe oameni să plece de la birou și să se vaccineze în ziua respectivă și vor să nu piardă o zi de muncă, ne gândim și la acest lucru. Dar cred că ar trebui, în primul rând, noi să ne gândim la acest lucru. Să ne gândim că această campanie de vaccinare sau vaccinurile ne ajută pe noi, îi ajută pe cei apropiați nouă, ajută familiile noastre”.

Ministrul Sănătăţii susţine că pentru a-i mobiliza pe nehotărâţi este nevoie de sprijinul bisericii şi al instituțiilor statului mai ales în sate sau în oraşele mici. Vlad Voiculescu a exclus însă că cei care se vaccinează să primească bonuri de masă sau alte ajutoare financiare, aşa cum ar fi propus unii parlamentari PNL într-o discuţie cu premierul, potrivit Pro TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?