Adevărul despre dieta cu care a slăbit Adele: dr. Florin Ioan Bălănică explică

Un compus din frunzele verzi de salata, rucola, telina si spanac protejează ficatul
EXCLUSIV
Dieta cu care a slăbit Adele, numită „dieta Sirtfood”, a fost explicată de dr. Florin Ioan Bălănică. Cântăreața a reușit să slăbească mai bine de 20 de kilograme.

Sirtfood, dieta prin care Adele pretinde că a reușit să slăbească 22 de kilograme în patru luni de zile, este bazată pe cercetări asupra sirtuinelor, niște proteine responsabile în reglarea diferitelor funcții ale organismului, inclusiv metabolismul, inflamația și îmbătrânirea. A fost dezvoltată de doi cercetători din Marea Britanie și presupune două faze, care durează trei săptămâni. În prima săptămână presupune consumul zilnic a trei sucuri verzi și al alimentelor bogate în proteine și nu se consumă mai mult de 1.000 de calorii pe zi, iar în a doua fază care durează două săptămâni este recomandat să consumi zilnic trei mese bogate în proteine și să bei doar un pahar de suc verde.

Câteva dintre alimentele pe care se bazează dieta sunt napi, vin roșu, căpșune, ceapă, soia, pătrunjel, ulei de măsline extravirgin, ciocolată neagră, ceai verde, hrișcă, curcuma, nuci, arugula, chili, leuștean, curmale, cicoare, capere și cafea. 

Nicio dietă nu funcționează pe termen lung

Dr. Florin Ioan Bălănică a vorbit la Interviurile DC News și DC  Medical despre această dietă și a explicat care este adevărul din spatele acestor diete „magice”: „Când începi să discuți despre o dietă și îi propui unui pacient să slăbească bând vin, mâncând ciocolată și căpșuni în același timp sună aproape fabulos și incredibil. Toată lumea se așteaptă, în momentul în care vorbim despre scăderea în greutate la restricții. Iar aceste trei lucruri, vinul, ciocolata și căpșunile, fără dubiu, sunt trufandale ale vieții moderne. 

Nicio dietă din lume nu funcționează  pe termen lung, iar cuvântul <dietă> eu l-aș scoate din vocabular și l-aș înlocui cu stil de viață. Din păcate, însă, marea majoritate a oamenilor apelează la diete din lipsă de timp, din dorința de a face ajustări minore legate de aspect în special, și mai puțin legate de starea de sănătate, adresându-se efectului și nu cauzei”, a spus el în cadrul emisiunii.

Moda în nutriție nu există

Despre dieta sirtfood a spus că, deși este la modă, cel mai important este să slăbești sănătos. „Dieta sirtfood este o dietă la modă. Moda în nutriție nu există și, în fapt, nu contează neapărat cum scazi în greutate sau cu ce metodă scazi în greutate, ci contează să scazi în greutate sănătos și adaptat fiziologiei individuale. În momentul în care necesarul caloric este unul foarte mic, poți să mănânci orice, chiar și ciocolată, pentru că vei slăbi.

Orice dietă spune 1.000 de calorii pe zi plus mișcare trebuie să înțelegem că metabolismul bazal, și al unei persoane micuțe, este de minim 1.300/1.400 kilocalorii și atunci discutăm de un necesar caloric scăzut. Cu această subalimentare o să ducă la scăderea în greutate, în fapt, este o distragere a atenției de la elementul important care îl reprezintă caloriile puține și activitatea fizică. Pentru că nutriția este în fond contabilitate simplă. Adică intrări din punct de vedere energetic și ieșiri din punct de vedere energetic. 

Eu nu recomand niciodată pacienților mei să țină dietă, din păcate, cu toate recomandările mele, oamenii vor ține diete, pentru că așa cum spuneam, sunt la îndemână și fiecare poate să obțină un rezultat rapid, iar în această eră modernă ne dorim rezultate rapide.”

 

Mai multe detalii puteți vedea în materialul video atașat

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel