Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Acupunctura, rolul ei în prevenirea unor boli. Dovezi științifice
24 ian, 12:43
Acupunctura, practică larg răspândită, a fost obiectul unor studii științifice menite să ușureze durerea pacienților cu stres post-traumatic și să stimuleze activitatea cognitivă la vârstnici.
Acupunctura       Sursa foto: antena3.ro

Acupunctura, boli. Cercetători de la Asociația Medicală din Acupunctura Lombardă din Milano au publicat un studiu observațional despre efectele acupuncturii la pacienții care suferă de tulburare de stres post-traumatic (PTSD) ca urmare a unei cutremur puternic în Italia Centrală. Cursul de tratament a durat cinci săptămâni și a constat în patru tratamente de 20 de minute de acupunctură în zile consecutive. Înainte de tratament, 68% dintre pacienți au raportat atât durere, cât și simptome psihologice; în urma tratamentului s-a observat o îmbunătățire a celor care au raportat aceste simptome: 54,05% dintre pacienți au raportat îmbunătățiri semnificative ale simptomelor psihologice și 60,6% la durere. Aceste descoperiri sugerează un posibil rol pentru acupunctură în reducerea durerii neurologice și psihologice, potrivit news-medical.net.

Un alt studiu, realizat de cercetători de la Universitatea Medicală din Sud, Guangzhou, China, a analizat efectul acupuncturii asupra activării creierului la vârstnici. Conform sistemului International Standard Scalp Acupuncture, poziționarea acelor de acupunctură are loc în apropierea liniei medii a vertexului, a liniei oblice parietal-temporale anterioare și a liniei oblice parietal-temporale posterioare. Tratamentul, aplicat la 7 vârstnici, a fost asociat cu reglarea sporită a controlului cognitiv și executiv.

Cercetătorii au concluzionat că „acupunctura standard a pielii scalpului la participanții vârstnici sănătoși îmbunătățește în mod specific corelația dintre regiunile creierului implicate în cunoașterea și implementarea sistemului de reglare a rețelei creierului și a regiunilor învecinate ale creierului”. Însă, autorii acestui ultim studiu susțin că sunt necesare investigații suplimentare.

 


Ştiri Recomandate

Vaccin antigripal îmbunătățit: va putea funcționa împotriva celor cinci tulpini ale virusului
Artere: grăsimea din exteriorul lor ar putea fi benefică
Cancer pulmonar, noi medicamente care ar prelungi viața bolnavilor
Coronavirus: situația din Italia, Turcia, Parkistan, Japonia, Franța
OUG privind liberalizarea serviciilor medicale scoate oamenii în stradă
Comentarii