Actorul Gabriel Fătu: Am colegi care se împrumutau de bani de la părinți. O tragedie
12 sep 2020, 18:58

Sală de cinema, teatru. Foto: Pixabay
EXCLUSIV
Actorul Gabriel Fătu și directorul sălii Dalles a vorbit la Interviurile DC News și DC Medical despre ce a însemnat starea de alertă în pandemie pentru teatru.

”Cele două luni (n. r. în starea de urgență) în care nu am mișcat nimic, am stat acasă, izolați, și am încercat diverse transmisiuni pe Zoom, pe Skype. Am mai difuzat spectacole pe care le aveam filmate, înregistrate. Le-am difuzat pe Facebook, dar mare activitate nu am prea avut”, spune actorul Gabriel Fătu, totodată director al Sălii Dalles, instituție de cultură din subordinea Primăriei București, la Interviurile DC News și DC Medical.

Acesta a mai amintit că această perioadă a reprezentat o ”tragedie” pentru actorii care nu au fost angajați și se întrețineau din mai multe colaborări. ”Cei care sunt angajați au primit un salariu, dar cei care nu erau angajați... am colegi care sunau și se împrumutau de bani și spuneau: dă-mi până îmi trimite mama, când ia pensia. Adică o tragedie”, afirmă actorul. 

Potrivit acestuia, s-au ținut spectacole în aer liber la Teatrul de vară din Herăstrău, spațiu care are 2.500 de locuri și unde, din pricina pandemiei nu puteau intra la spectacole mai mult de 496 cu actorii, echipa tehnică, cu spectatorii. ”Vă dați seama cum arată 400 și ceva de spectatori într-o sală de 2.500. (...) Am dat câteva spectacole, dar nici cele 500 de locuri nu le-am putut umple pentru că, în primul rând, lumea e foarte reticentă. Iei temperatura, dă-i mască dacă nu are mască, apoi trebuie trecut prin acel aparat de dezinfectat. Și foarte mulți oameni, dorind să vină la spectacole, au stat acasă pentru că nu au avut curaj să iasă în lume”, spune Gabriel Fătu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?