Actorul brazilian Paulo Gustavo, interpretul personajului comic "Dona Herminia", a murit de COVD-19. Avea 42 de ani
05 mai, 17:24

Deces, Covid-19
Actorul şi umoristul brazilian Paulo Gustavo, unul dintre artiştii cei mai populari din ţară, a murit marţi la 42 de ani, răpus de COVID-19, boală cu care s-a luptat aproape două luni într-un spital din Rio de Janeiro.

Protagonist trilogiei de succes "My Mom Is a Character" (Minha Mae é Uma Peça) era internat din 13 martie la Hospital Copa Star din Rio de Janeiro şi de atunci sănătatea lui a avut suişuri şi coborâşuri, care au determinat intubarea sa la terapie intensivă (UCI). Duminica trecută, popularul umorist a suferit o embolie pulmonară, iar marţi medicii au informat că starea lui este "ireversibilă". Deşi avea încă semne vitale, acestea s-au stins câteva ore mai târziu.

Paulo Gustavo Amaral Monteiro de Barros s-a născut la Niteroi, în zona metropolitană Rio de Janeiro, la 30 octombrie 1978, iar cariera sa a avut o ascensiune fulgerătoare care a început în teatru. Prima piesă în care a jucat a fost "O surto", unde a interpretat pentru prima oară în travesti personajul care avea să-l facă celebru, "Dońa Hermínia", inspirându-se din propria mamă.

Începând cu 2006, el şi-a lansat propriul spectacol, monologul "Minha Mae é Uma Peça" (Mama mea este o figură) care a avut un succes uriaş. Paulo Gustavo a decis până la urmă să ecranizeze piesa şi să o adapteze într-o trilogie pentru marele ecran.

Înainte de acest personaj el a jucat în telenovele şi programe de umor pentru televiziune, unde a reuşit să obţină propriul program intitulat "220 Volts" şi difuzat de canalul cu plată Multishow între 2011 şi 2016. Prima sa apariţie pe marile ecrane a fost în 2009, în comedia "Diva", în regia lui José Alvarenga Junior.

Însă marele succes a venit în 2013, când a lansat prima parte a trilogiei, "My Mom Is a Character", care va avea alte două continuări şi care îl vor plasa pe Paulo Gustavo printre cei mai populari actori din Brazilia. În 2016, a fost lansată partea a doua la "Minha Mae é Uma Peça". Cea de-a treia parte a ajuns pe marile ecrane, în decembrie 2019, cu trei luni înainte de izbucnirea pandemiei în Brazilia, notează Agerpres.

Noul coronavirus a provocat peste 410.000 de decese în Brazilia şi a îmbolnăvit de COVID-19 aproximativ 15 milioane de persoane, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Ştiri Recomandate

Când să-ți dea de gândit o durere puternică de cap
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri