Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Acizii grași omega-3 sunt importanți pentru o serie de funcții din organism. Aceste funcții includ:
- Reglarea inflamației
- Coagularea sângelui
- Tensiune arteriala
- Dezvoltarea sistemului nervos
- Construcția membranelor celulare, în special pentru celulele din creier, retine și spermă
- Mișcarea substanțelor în interiorul și în afara celulelor
Omega-3 se găsesc în mod natural în anumite alimente. Peștele gras, cum ar fi somonul și macroul, conțin acid docosahexaenoic (DHA) și acid eicosapentaenoic (EPA) omega-3.
Între timp, anumite tipuri de nuci, cum ar fi nucile englezești și uleiurile vegetale (semințe de in, canola și soia) conțin un omega-3 numit acid alfa-linolenic (ALA) .
Cercetările sugerează că aportul de acizi grași omega-3 poate oferi următoarele beneficii:
1) Sănătatea inimii
S-a constatat că creșterea nivelului de DHA și EPA (fie prin consumul de pește, fie prin administrarea de suplimente de ulei de pește) îmbunătățește o serie de factori de risc ai bolilor cardiovasculare. De exemplu, studiile arată că aportul de omega-3 poate reduce nivelul trigliceridelor și poate scădea ușor tensiunea arterială. Unele cercetări sugerează că omega-3 pot reduce, de asemenea, riscul de atac de cord, accident vascular cerebral și deces în rândul persoanelor cu boli cardiovasculare
2) Artrita reumatoidă
Aportul regulat de suplimente de ulei de pește poate reduce rigiditatea dimineții, numărul articulațiilor umflate și nevoia de medicamente corticosteroide la persoanele cu artrită reumatoidă. Efectele antiinflamatoare ale uleiului de pește pot fi cheia rolului său în tratamentul artritei reumatoide
Beneficii aditionale
O serie de studii au arătat că omega-3 pot fi, de asemenea, benefice pentru persoanele cu următoarele probleme de sănătate (cu toate acestea, Centrul Național pentru Medicină Complementară și Alternativă avertizează că sunt necesare mai multe cercetări înainte de a putea trage concluzii despre utilizarea omega-3 în tratamentul acestor afecțiuni):
- Depresie (în special MDD) 5
- ADHD
- Demenţă
- Boala ochilor uscați
- Degenerescența maculară legată de vârstă
- Lupus
Mai multe studii pe populație indică faptul că aportul alimentar de acizi grași omega-3 vă poate reduce riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer (inclusiv cancerul de sân sau de colon). Cu toate acestea, trebuie efectuate studii randomizate controlate înainte ca oamenii de știință să poată trage concluzii cu privire la efectele anti-cancer ale omega-3.
Atenție!
Deși suplimentele omega-3 sunt în general considerate sigure atunci când sunt administrate în doze mici până la moderate, ele pot provoca următoarele simptome în unele cazuri:
- Diaree
- Arsuri la stomac
- Indigestie
- Balonare
- Gustul persistent de pește este un efect secundar comun al suplimentelor de ulei de pește. Luarea suplimentului înainte de a mânca poate reduce gustul sau eructația.
În doze mari, uleiul de pește poate interacționa cu anumite medicamente, inclusiv medicamente antiplachetare și anticoagulante
Rețineți că suplimentele nu au fost testate pentru siguranță și, datorită faptului că suplimentele alimentare sunt în mare parte nereglementate, conținutul unor produse poate diferi de ceea ce este specificat pe eticheta produsului. femeile, mamele care alăptează, copiii și cei cu afecțiuni medicale sau care iau medicamente nu au fost stabilite.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...