ACIDUM FOLICUM - prospect

Foto: Pixabay
ACIDUM FOLICUM - prospect. Acţiune: Vitamină din grupul B; este redus în organism la tetrahidrofolat, necesar sintezei ADN. Este indispensabil pentru eritropoieza normală. 

ACIDUM FOLICUM - prospect

Denumirea comercială: ACIFOL

Prezentare: Comprimate filmate 

Indicații: Anemie macrocitară, nutriţională, anemie macrocitară de sarcină, sprue, sindrom megaloblastic al copiilor mici, ciroză alcoolică (insuficienţa formării şi depozitării de folaţi activi), anemie hemolitică sau neoplasme rapid evolutive, hipertiroidieni. 

Contraindicații: Ca tratament unic în anemiile prin deficit de vit. B. Nu trebuie utilizat singur în anemia pernicioasă. Nu se adm. la persoanele peste 60 de ani, la care ar putea stimula evoluţia unui eventual proces neoplazic latent. 

Atenție!: Poate întârzia stabilirea diagnosticului şi instituirea trat. corect în anemiile megaloblastice. Nu se asociază cu sulfamidele. Dozele mari interferă efectul anticonvulsivant al fenobarbitalului, fenitoinei, primidonei. 

Reacții adverse: Manifestări alergice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel