Ingredientul care repară pielea fumătorului și fața obosită. Marinescu: O luminează, o depigmentează

Acidul ferulic - Foto: Freepick @prostock-studio
EXCLUSIV
Care este ingedientul care te ajută dacă ai fața obosită. Mai mult, este indicat pentru pielea fumătorilor.

Acidul ferulic este un compus antioxidant din celulele vegetale. Producătorii îl adaugă în anumite produse de îngrijire a pielii pentru a ajuta la reducerea inflamației și a semnelor de îmbătrânire și pentru a uniformiza tonusul pielii.

Experții consideră, în general, că acidul ferulic este un ingredient sigur pentru îngrijirea pielii. Cu toate acestea, persoanele cu sensibilitate sau cu afecțiuni ale pielii ar trebui să testeze orice produs care îl conține pe o suprafață mică înainte de a-l aplica pe scară mai largă.

"Eu sunt un fan declarat al acidului ferulic, pentru că este un retinoid foarte, foarte potent, un retinoid care o să stimuleze colageneza, o să ne ajute la luminozitate. Sunt chiar studii pe formula noastră, pe ingredientul activ din formulă, care are niște studii extrem de elaborate în ceea ce privește depigmentarea tenului și luminozitatea acestuia", a declarat Ioana Marinescu.

Până la ce vârstă poți să bei lapte. Laptele fără lactoză, desființat. Asta e cea mai bună brânză pentru adulți: Este perfectă!

A aflat că are cancer pe creier în stadiul 2. Amorțeala, semnul înșelător: RMN-ul a declanșat semnale de alarmă. Spre șocul meu, biopsia a arătat că am și scleroză multiplă

Trucul care topește "șunculița". Cel mai bun sport care slăbește. Lygia Alexandrescu: E foarte important! Asta e una dintre greșeli

"Acidul ferulic este un acid extrem de potent, un acid cu o bază naturală și conjugați, luminează foarte, foarte mult pielea. Ajută la pielea obosită, pielea fumătorilor să se destindă, să aibă luminozitate. Mai mult, ajută la depigmentare", a mai spus Ioana Marinescu.

Acidul ferulic este un compus organic derivat din celule vegetale. Acesta aparține unui grup de substanțe chimice numite acizi hidroxicinamici.

Acidul ferulic este prezent în pereții celulari ai diferitelor plante, printre care:

- merele

- anghinare

- boabele de cereale

- cafea

- strugurii

- pătrunjel

- alune

- rubarbă

- spanac

- roșii

- cereale integrale

Acest acid acționează ca un antioxidant în alimente.

Unii producători de produse de îngrijire a pielii încorporează acidul ferulic ca ingredient activ în produse precum serurile și cremele. Acesta a început ca stabilizator pentru produsele care conțin vitaminele antioxidante C și E.

Cu toate acestea, oamenii de știință au descoperit între timp că acidul ferulic este un antioxidant puternic în sine și că stimulează proprietățile antioxidante ale altor ingrediente de îngrijire a pielii.

Acidul ferulic este, de asemenea, disponibil ca supliment sportiv, deoarece ajută la atenuarea oboselii musculare. Cercetătorii continuă să investigheze dacă acesta are și alte beneficii pentru sănătate, potrivit Medical News Today.

Ce face acidul ferulic pentru piele?


Acidul ferulic poate fi benefic pentru piele în diferite moduri, inclusiv:

- Repararea și protejarea celulelor deteriorate ale pielii

Acidul ferulic poate ajuta la neutralizarea atomilor numiți radicali liberi care distrug celulele organismului și contribuie la îmbătrânire.

- Protejarea pielii de razele UV dăunătoare

Acidul ferulic poate ajuta la reducerea fotoîmbătrânirii, termenul medical pentru deteriorarea pielii indusă de soare.

-Reducerea inflamației pielii

Studiul din 2018 a constatat că acidul ferulic poate fi un antiinflamator eficient.

Ca atare, acesta poate calma inflamația și poate contribui la tratarea acestor afecțiuni ale pielii:

- acnee

- hiperpigmentare

- dermatită seboreică

- Stimularea efectelor altor ingrediente și proceduri de îngrijire a pielii

Acidul ferulic poate crește eficiența altor ingrediente de îngrijire a pielii, cum ar fi vitaminele antioxidante C și E.

De asemenea, poate crește eficiența microneedling-ului, o procedură cosmetică ce presupune injectarea unor ace mici, sterilizate, în piele pentru a stimula producția de colagen și elastină. Colagenul și elastina sunt proteine care ajută la menținerea integrității pielii.

- Seara și iluminarea tonusului pielii

Hiperpigmentarea se referă la faptul că anumite zone ale pielii sunt mai închise la culoare decât zonele din jur. Ea provine dintr-o supraproducție de pigment melanină.

Tipurile de hiperpigmentare includ:

- pete solare

- melasmă

- hiperpigmentare acnee

Acidul ferulic poate inhiba producția de enzime care contribuie la crearea melaninei. Acest lucru poate ilumina pielea.

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel