Renunță la următoarele alimente, dacă ai hipertensiune arterială

Alimentele prăjite în ulei
Alimentația are un rol important în controlul tensiunii arteriale. Iată de ce, la unele alimente trebuie să renunțăm, atunci când aceasta începe să crească prea mult.

Asociația Americană a Inimii (AHA) spune că mai mult de 70% din sodiu pe care îl consumăm provine din alimente procesate, preambalate și mâncarea de restaurant.

Așadar, cel mai bun lucru pe care îl poți face dacă vrei să eviți hipertensiunea – un factor de risc pentru atac de cord și accident vascular cerebral – este să eviți cele mai sărate alimente din supermarket și restaurant. Și dacă boala de inimă apare în familie, asigurați-vă că revizuiți aceste simptome de sănătate a inimii pe care nu ar trebui să le ignorați niciodată, potrivit medicilor.

AHA a identificat cele mai periculoase sursă de sare în exces și care sunt alimentele la care ar trebui să renunți, dacă ai deja hipertensiune

1 Pâine și chifle

Priviți informațiile nutriționale de pe o pâine de pâine feliată veți vedea că conține aproximativ 100 până la 200 de miligrame (mg) de sodiu. Nu este extrem de mult, dar combinat cu alte alimente, ajungem să consumăm sare în exces.

 „În societatea în care trăim, mâncăm multă pâine”, explică nutriționistul nutriționist Kim Rose din Florida. „Aveți chifle, covrigi, felii de pâine, produse de patiserie pentru micul dejun – totul se adaugă

2 Pizza

Din păcate, pizza este printre cele mai sărate dintre cele șase. Pâinea, brânza, sosul de roșii toate conțin cantități mari de sodiu. Dar lucrurile devin super sărate când începeți să adăugați toate toppingurile, cum ar fi pepperoni, brânză suplimentară, ciuperci conservate și anghinare și așa mai departe", spune Bonnie Taub-Dix, autoarea cărții Read It Before You Eat It—Taking You From Label.

3 Sandvișuri (și alte fast-food)

Cele mai multe subsandvișuri, hamburgeri sau alimente de tip fast-food sunt încărcate cu sare care crește tensiunea arterială. De fapt, este sigur să spunem că ori de câte ori mănânci în oraș, este probabil să consumi un nivel nesănătos de sodiu. Acesta este motivul pentru care ar trebui să te străduiești să „prepari mai multe mese acasă”, sugerează nutriționistul dietetician Ilana Muhlstein. „Cea mai mare parte a sării din dietele noastre provine din alimentele de la restaurant”, spune ea.

4 mezeluri  

Reducerea consumului de mezeluri, slănină, șuncă și cârnați, este una dintre cele mai eficiente modalități de a reduce rapid aportul de sodiu, deoarece mezelurile sunt al patrulea cel mai mare contributor de sodiu în dieta SUA, potrivit Centers. pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). În schimb, alegeți carnea proaspătă.

5 Supe la cutie

Cutia medie de supă conține între 1.400 și 1.800 de miligrame de sodiu, iar unele conțin o cantitate mai mare. „Chiar dacă rămâneți la dimensiunea unei porții de o jumătate de cană, obțineți 890 mg de sare”, spune nutriționistul Jana Mowrer. „Aceasta este mai mult de jumătate din aportul tău de sodiu (recomandat) cu o porție mică de jumătate de cană!”

O altă sursă de conserve cu mult sodiu care poate fi surprinzătoare sunt conservele de legume, spune dieteticianul Kim Rose. "Legumele conservate au fibre și minerale, dar acel proces de conservare adaugă sodiu pentru a evita alterarea. Legumele respective absorb acea baie de sodiu, așa că trebuie clătite cu apă caldă", sfătuiește Rose.

6 Burritos și tacos

AHA a evidențiat aceste produse din cauza popularității lor enorme în restaurante și în bucătăriile de fast-food. Chiar și atunci când sunt făcute cu fasole sănătoasă, burrito-urile de restaurant pot depăși cu ușurință 1.000 mg de sodiu datorită adaosului de brânză, salsa și tortilla. Așadar, renunțarea la taco va contribui în mare măsură la limitarea expunerii la afluxul de sodiu care crește tensiunea arterială. „Deși nu poți eradica complet sarea din dieta ta, consumul de alimente bogate în potasiu, cum ar fi pește, avocado, banane și legume, va face minuni pentru a ajuta la limitarea efectelor sale negative”, sugerează Gretchen San Miguel, director medical pentru Medi. -Pierdere în greutate.

Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel