Acest aliment ar putea declanșa următoarea pandemie, avertizează medicii

Noile cercetări alarmante arată că producția în masă de ulei de palmier, găsit în 50% din toate bunurile de uz casnic ambalate, ne conduce direct pe calea unei alte pandemii. 

A fost dezvăluită o legătură potențial mortală între următoarea pandemie și borcanul tău preferat de unt de arahide.

Un nou studiu consternant a descoperit că untul de arahide și producția sa în masă ar putea face lumea mai puțin sigură și mai predispusă la focare de boli zoonotice.

Cercetarea, publicată în revista Frontiers in Veterinary Science, stabilește o legătură clară între pandemii și defrișări, în care sunt tăiate porțiuni imense de copaci, astfel încât terenul să poată fi folosit în alte scopuri.

Defrișarea este dezastruoasă pentru animalele care trebuie să fugă din habitatul lor natural pe măsură ce sunt gonite, forțându-le deseori să trăiască mai aproape de locuințele umane, deoarece pădurile și jungla sunt epuizate constant.

Această conviețuire încurajează răspândirea bolilor zoonotice de la animale la oameni, la fel ca saltul între specii despre care se crede că a declanșat pandemia de coronavirus într-o piață din Wuhan în 2019.

Una dintre principalele cauze ale defrișărilor este obținerea uleiului de palmier. Acest ulei este folosit pentru a produce un număr mare de produse, inclusiv produse cosmetice, produse de curățare și, da, unt de arahide.

De fapt, uleiul de palmier poate fi găsit în aproximativ 50% din toate produsele de uz casnic ambalate.

Ce sugerează noul studiu

 

Noul studiu, primul care examinează relația cauză-efect la scară globală, sugerează că despăduririle datorate plantațiilor de ulei de palmier cresc probabilitatea transmiterii bolilor zoonotice, deoarece distruge habitatele animalelor, cum ar fi liliecii despre care se știe că sunt purtători de noi boli, scrie Dailystar.

Ceea ce este nou în legătură cu descoperirile este că, contraintuitiv, reîmpădurirea (ceea ce înseamnă o creștere a acoperirii pădurilor) poate provoca, de asemenea, mai multe boli.

"Nu cunoaștem încă mecanismele ecologice precise, dar presupunem că plantațiile, cum ar fi palmierul de ulei, se dezvoltă în detrimentul zonelor împădurite naturale.", a spus autor principal al studiului, Serge Morand.

Autorii concluzionează că defrișările rapide și creșterea plantațiilor de ulei de palmier între 1990 și 2016 sunt legate în mod inerent de răspândirea crescândă a bolilor zoonotice, precum și de boala transmisă de vectori prin mușcăturile de insecte.

Citește și O nouă structură din corpul uman a fost descoperită accindental. Are un rol neașteptat!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Cel mai bun calmant natural. O singură cană din acest ceai face minuni

Crossuri externe

pixel