Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Accidente vasculare hemoragice: creștere cu 15% la tineri. Motivele, detaliate de Renică Diaconescu
07 mai, 16:45
Medicul neurolog Renică Diaconescu a declarat, într-un interviu pentru DC Medical, că s-a mărit numărul accidentelor vasculare hemoragice.
Tensiune arterială: vizită la medic  FOTO: pexels.com
EXCLUSIV

Neurologul Renică Diaconescu a atras atenția, într-un interviu acordat DC Medical, că perioada stării de urgență a dus la o creștere a consumului de alcool în mediul rural, iar efectele acestei creșteri nu sunt deloc bune. Specialistul a amintit una dintre consecințe: băuturile alcoolice duc la creșterea hipertensiunii arteriale şi de aici e doar un pas până la boli cardiovasculare.

Acesta a observat o înmulțire a cazurilor de accidente vasculare hemoragice. Medicul explică pe înțelesul tuturor: ”La cei care consumă alcool, vasele sunt mult mai friabile şi la o creştere a tensiunii plesnesc mult mai repede. Ar putea fi şi stresul şi probabil că mulţi dintre ei, nemaiavând posibilitatea să-şi ia medicamentele, au întrerupt tratamentul, ori acest lucru este foarte grav”. Neluarea pastilelor înseamnă o creștere bruscă a valorii tensiunii arteriale.

”Tensiunea arterială e un cal pe care îl înveți cu tratamentul. Îl ții în frâu și dacă i-ai luat frâul se duce. Așa și hipertensiunea arterială. (...) A crescut cu 15% rata accidentelor vasculare hemoragice, mai ales la cei tineri. Avem pacienţi de 42-45 de ani cu accidente vasculare hemoragice. Fără să fie anevrisme sau malformaţii, deci din cauza hipertensiunii arteriale”, mai precizează neurologul.


Ştiri Recomandate

Postul intermitent: de ce este mai recomandat decât alte diete
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri