Accesul la servicii medicale, blocat de inundații într-o țară din Africa
25 oct 2019, 19:17

Ploaie  FOTO: pixabay
Aproape un milion de persoane sunt afectate de inundaţiile grave din Sudanul de Sud, a anunţat vineri Organizaţia Naţiunilor Unite.

Acces, servicii medicale. Inundaţiile au devastat zone întinse din ţara est-africană începând din luna iulie, comunităţi întregi fiind acoperite de ape şi sute de mii de locuitori fiind nevoiţi să-şi părăsească locuinţele, a afirmat Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) într-un comunicat. Situaţia în Sudanul de Sud este "extrem de îngrijorătoare" în condiţiile în care ploile urmează să continue încă patru până la şase săptămâni şi numeroase persoane vor fi în continuare afectate, a declarat Alain Noudeho, coordonatorul OCHA în Sudanul de Sud. Inundaţiile au limitat accesul la centrele medicale, la serviciile de bază şi la magazine, conform OCHA. 

Multe zone afectate se confruntau deja cu nevoi umanitare importante înainte de începerea inundaţiilor, în mai mult de 60% dintre acestea existând niveluri extreme de malnutriţie acută. În plus, criza nu se va încheia atunci când apele se vor retrage pentru că sunt anticipate daune considerabile ale culturilor, terenurilor arabile şi în rândul animalelor, a precizat ONU. Acest lucru va împiedica capacitatea familiilor de a se întreţine în lunile care vor urma, a avertizat organizaţia.

În pofida rezervelor sale de petrol, Sudanul de Sud este una dintre cele mai sărace ţări din lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?