Accesoriu vestimentar, pericol REAL: “Toate organele mele și-au schimbat locul în corp”

O ținută ca la carte presupune obiecte vestimentare care să-ți pună în valoare silueta și feminitatea. Nu de puține ori, reprezentantele sexului frumos aleg să poarte corset, pentru a subția talia, însă nu știu că se supun unui real pericol!

Privit ca un atribut al senzualității pentru că ajută la conturarea taliei și scoate sânii și fundul în evidență, corsetul poate reduce talia unei femei cu până la 25 de cm, iar dacă este purtat cu regularitate are un efect devastator asupra organelor vitale.

Corsetul purtat foarte mult timp slăbește mușchii abdominali, iar capacitatea de a susține organele scade.

Recent, Emma Stone a explicat într-un interviu în cadrul Graham Norton Show consecințele purtării unui corset pentru o perioadă lungă de timp. Actrița interpretează rolul lui Abigail în noul film „The Favourite", acțiunea fiind plasată la începutul secolului al XVIII-lea.

Emma Stone - "Nu puteam să respir"

„În prima lună nu puteam să respir, dar când miroseam ceva mentolat mă ducea cu gândul la un spațiu deschis unde puteam să respir pentru un moment. După o lună, toate organele mele și-au schimbat locul în corp, a fost groaznic, iar dacă nu trebuie neapărat să îl porți, nu o face". Emma Stone a purtat corsetul mai bine de două luni, filmările având loc în perioada martie-mai 2017.

Nu este prima actriță care vorbește despre consecințele purtării acestor piese vestimentare, Lily James povestindu-și experiența din filmul „Cinderella", când a fost nevoită să urmeze o dietă specială, bazată pe alimente lichide, ca mâncarea să se poată digera în mod corect. „Îl purtam câteva zile la rând, uneori nu îl puteam desface, iar mâncarea solidă nu se digera corespunzător. Mâncam în special supe".

Dakota Fanning a vorbit și ea despre perioada filmărilor show-ului de televiziune „The Alienist", spunându-le celor de la W Magazine că purtarea corsetului i-a afectat forma corpului, și i s-a întâmplat chiar să leșine din cauza lui. „Șapte luni, corpul tău se schimbă complet. Ajungi să-l pui (corsetul) fără să-l mai strângi sau să-l dezlegi. Până la sfârșit îl îmbrăcam pur și simplu", a explicat Dakota.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel