Radiografiile și radiațiile din...
Puțini oameni sunt seduși de ideea de a face mișcare, pentru un adomen plat. Unii sunt chiar gata să recurgă la tehnici precum liposucția pentru a pune capăt colăceilor de pe burtă. Dar, în cea mai mare parte, nu ai nevoie de o astfel de soluție drastică atunci când este posibil să pierzi grăsimea abdominală prin exerciții fizice.
Pe lângă faptul că îți poți efectua exercițiile acasă, acestea nu vor dura mult timp și te pot salva de la mersul la sală. Durează doar 10 minute pe zi, astfel încât la sfârșitul unei luni, vei vedea rezultate mulțumitoare.
1. Crunch combinat
Acest exercițiu este eficient deoarece antrenează abdomenul superior și inferior.
Începe prin a te întinde pe spate, extinde picioarele și ridică brațele. La un unghi de 45 de grade, ridică picioarele de pe sol și contractă mușchii abdominali, efectuând 10 repetări. Când ai terminat, coboară picioarele și brațele, menținându-le drepte.
2. Crunch clasic
Acest exercițiu tradițional clasic este recunoscut pentru eficiența sa. Pentru a începe, așază-te cu fața în sus pe saltea, cu genunchii îndoiți. Apoi pune-ți mâinile în spatele capului și contractă mușchii abdominali în timp ce îți ridici umerii. Repetă mișcarea de 15 ori înainte de a lua o pauză.
3. Planșa stând pe coate
Acest exercițiu solicitant este excelent pentru a-ți întări tot absomenul. Așază-li coatele pe podea, sprijinindu-te pe antebrațe, astfel încât brațele să fie la un unghi de 90 de grade. Apoi, după ce ai ridicat fesele, contractă-ți abdomenul, ținând această poziție câteva secunde. Repetă acest excercițiu de 20 de ori.
4. Scândurica
Aici, aproape întregul corp este pus la încercare deoarece abdomenul, brațele, gluteii, umerii și picioarele vor fi solicitate.
Mai întâi, pune antebrațele pe sol și apoi flexează genunchiul spre talie. Stai în această poziție câteva secunde. În cele din urmă, trage piciorul înapoi și repetă exercițiul de 15 ori.
5. Poziția bărcii navasana
Picioarele, lombarii și mușchii abdominali vor fi întăriți prin această postură. Mai întâi, așază-te cu genunchii îndoiți și tălpile picioarelor pe podea. Extinde ușor picioarele până le ridici de pe sol. În același timp, extinde brațele în față. Stai în această poziție timp de 30 de secunde sau chiar 1 minut.
6. Roll-up
În plus față de întărirea abdomenului, roll-up-urile îmbunătățesc flexibilitatea coloanei vertebrale. Vei începe prin a te întinde pe spate, cu brațele și picioarele drepte. Cu brațele drepte ridică-te ușor, contractându-ți abdomenul, până îți atingi picioarele cu mâinile. După aceea, vei reveni încet într-o poziție culcată. Repetă această mișcare de 10 ori.
7. Poziția alpinistului
Acest exercițiu de mare intensitate crește ritmul cardiac și face parte din posturile avansate.
Culcă-te pe podea ca și când te pregătești de un sprint. Prin urmare, stai cu vârful picioarelor și palmele mâinilor pe pământ, menținându-le paralele cu lățimea umerilor. Apoi, adu unul dintre genunchi la piept cât poți de repede. Repetă același lucru cu celălalt genunchi. Fă acest exercițiu de 15 ori.
8. Exercițiu tip-parbriz
După ce ai făcut majoritatea exercițiilor de mai sus, fă acest exercițiu la sfârșit, deoarece îți tonifiază întregul corp, inclusiv coapsele.
Întinde-te pe spate, lipește picioarele unul de altul în timp ce le ții ridicate și întinde brațele pentru a forma un T. Înclină-și picioarele lateral. Această postură trebuie repetată de 10 ori.
Pe lângă mișcare, este foarte important să ai o dietă echilibrată, bazată pe alimente sănătoase și ușoare.
Iată 6 recomandări de la Isabelle-Dominique Kroeh, expert în sănătate și instructor de fitness:
1. Ceai verde
Acest antioxidant puternic nu se va limita la tratarea excesului de grăsime, deoarece este, de asemenea, excelent împotriva balonării și a retenției de apă.
2. Ulei de cocos
Datorită capacității sale de a vă crește consumul de energie, uleiul de cocos este un real arzător de grăsimi. În plus, este o alternativă excelentă la unt sau alte grăsimi calorice.
3. Legume
Cu un conținut scăzut de calorii, consumă legume fără moderație, deoarece acestea ajută la prevenirea problemelor de sănătate, oferind, în același timp, organismului micronutrienți benefici pentru buna funcționare a acestuia.
4. Fructe
În procesul de ardere a grăsimilor, fructele au un rol major, deoarece ajută organismul să dizolve substanțele nutritive.
5. Apă
Desigur, pierderea în greutate înseamnă o hidratare suficientă. Și acesta nu este singurul argument în favoarea sa, deoarece apa potabilă este esențială pentru stimularea metabolismului și pentru a ajuta la eliminarea toxinelor care se pot acumula acolo.
6. Iaurt
Pe lângă faptul că ajută la arderea grăsimilor, iaurtul are o sursă neprețuită de carbohidrați. Optează pentru iaurt grecesc care are mult mai multe proteine decât iaurtul tradițional și preferă unul care are puține zaharuri adăugate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Radiografiile și radiațiile din...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Prediabetul este un semnal de...
Palpitațiile inimii, adesea...