Un aport ridicat de zinc poate fi asociat cu un risc crescut de...
Lumea medicală brașoveană este în doliu, după ce medicul Ionel Moldovan s-a stins din viață.
Ionel Moldovan a fost un reputat medic ginecolog și în cei 37 de ani de activitate a avut la activ mii de nașteri.
S-a născut pe data de 5 februarie 1953 și a fost directorul Maternității din Brașov.
Familia a anunțat când are loc priveghiul și înmormântarea dr. Ionel Moldovan.
Astfel, priveghiul este vineri, ora 18.30, iar slujba de înmormantare este sâmbătă ora 11:00, la Catedrala din Piață Sfatului.
"M-am hotărât să devin mamoş când aveam şase ani. La serviciul tatălui meu venea cineva care practica această meserie şi povestea mereu lucrurile bune la care lua parte. Naşteri, operaţii sau alte tipuri de intervenţii. Viaţa spectaculoasă este cea care m-a atras şi nu m-am mai gândit la nicio altă meserie", povestea medicul în urmă cu mulți ani, potrivit presei locale.
Dr. Ionel Moldovan şi-a urmat pasiunea, a absolvit facultatea la Cluj şi nu a vrut să renunţe la specializarea de obstetrică-ginecologie în favoarea alteia, chiar dacă i s-au recomandat internele sau chirurgia.
Ionel Moldovan a prins aproximativ şapte ani de comunism ca medic ginecolog și în ciuda vremurilor şi a condiţiilor absurde impuse de sistem, şi-a făcut meseria cu pasiune şi profesionalism.
"Pe gardă erau doar doi ginecologi şi erau câte 40 de naşteri pe zi. Mortalitatea maternă era extrem de ridicată din cauza avorturilor pe care femeile şi le provocau acasă, pentru că erau interzise. Am şi pierdut astfel de paciente, iar pentru un medic este cel mai dureros lucru. Te afectează profund. Era şi o normă a cezarianelor, un număr limitat, ca să nu cumva să îi poţi lega trompele pacientei.
Aşa că eram nevoiţi să încercăm naşteri normale, chiar dacă sarcina era cu probleme. Aşa rezultau handicapuri psihomotorii la făt. De câte ori văd pe stradă un om cu astfel de probleme, mă întreb dacă nu cumva acela este unul dintre copiii mei", spunea medicul.
"O naştere care se termină cu bine te face fericit.
Primul ţipăt al copilului te face să-ţi dea lacrimile. Miracolul vieţii nu poate fi comparat cu nimic altceva.
Mă întâlnesc adesea cu mame care mă strigă pe stradă aratându-mi fericite copilul pe care l-am asistat la naştere: Uitaţi, domnul doctor, copilul dvs, iar sentimentul pe care îl ai atunci nu poate fi descris în cuvinte.
Este cea mai frumoasă meserie din lume pentru că asişti viaţa venind, iar apoi vezi rezultatul acestei meserii, opera ta, respirând, mergând şi zâmbind pe stradă, alături de mama sa", mai spunea regretatul medic, potrivit newsbv.ro
- "Parcă îl văd și acum, era îmbrăcat în geacă de piele, se apropia seara de Crăciun, acum 22 de ani, pe holul spitalului cu un brad, gata să plece acasă.... și am apărut eu, gata să nasc. S-a întors din drum și a asistat la nașterea fiicei mele, minunea mea. Dumnezeu să-l odihnească!"
- "Dumnezeu să il odihneasca în pace! Fiica mea a venit pe lume cu ajutorul lui acum 30 ani. Sincere condoleanțe familiei"
- "A fost un om de mare caracter, un doctor minunat, a fost medicul care m-a salvat de la moarte în 1999. Sincere condoleante familiei"
- "Vă mulțumesc pentru fericirea pe care mi-ați dăruit-o. Ați fost un înger pe pământ, acum sunteți un înger în cer"
- "Dumnezeu să-l odihnească în pace! 35 de ani a fost medicul în care aveam mare încredere!"
- "Un medic extraordinar, cu un suflet bun. Îmi pare nespus de rău. Dumnezeu să-l odihnească în pace!"
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Un aport ridicat de zinc poate fi asociat cu un risc crescut de...
O dietă sănătoasă începe cu...
Această activitate profesională poate...
Ce trebuie să știi despre nodulii...
Aceasta este cauza tăcută care poate...
O vorbă din popor spune că în lunile...
Acesta este cel mai rău lucru pentru...
Diabeticii sunt mai expuși riscului...