A murit așteptând să se elibereze un pat la ATI. Bărbatul avea 67 de ani

Deces,
Un bărbat de 67 de ani din Hunedoara a murit cu zile, pentru că nu s-a găsit pentru el un loc la ATI.

Un bărbat de 67 de ani a murit după ce a așteptat șase zile să se găsească pentru el un loc la ATI. Familia lui a lansat un apel disperat în mediul virtual, în încercarea de a găsi un loc liber într-o secție de Terapie Intensivă. După șase zile, când s-a găsit un loc, bărbatul a decedat.
Bărbatul era dintr-o localitate de lângă Orăştie, judeţul Hunedoara. Familia spune că omul a murit pentru că nu i s-a găsit la timp loc la ATI. 
"Soțul meu era pe marginea patului și abia respira. Nu m-a recunoscut. I-am zis, măi Toni, sunt Voica mami, și atunci m-a recunoscut. Zicea: mami, nu mai pot, oamenii nu se ocupă de mine!", a declarat pentru Antena 3 soţia bărbatului.
Familia disperată a sunat la spitale din întreaga ţară, dar spune că a primit doar refuzuri. Abia miercuri seara, bărbatul a fost transferat la Deva. Era însă prea târziu. 
"Ni s-a spus că se poate transfera la un spital apropiat, cei de la urgențe dispuneau de ventilație și ei aveau. El a fost stâlpul nostru, mamă și tată pentru amândouă și acum nu-l mai avem, nu are cine să ne ajute.", a declarat, în lacrimi, soţia bărbatului.
Fiica pacientului a scris pe Facebook, că saturaţia de oxigen din sânge ajunsese la 34%, iar plămânii erau afectaţi aproape complet. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel