La vârsta a doua, prevenția...
Căpșunile care apar pe piață înainte să fie sezonul lor conțin chimicale care le fac să crească repede, să nu fie atacate de dăunători și să fie foarte mari, dar fără să aibă gustul pe care-l știam din copilărie.
Căpșunile conțin peste 10 tipuri de chimicale, iar unele dintre ele ajung și la 17, potrivit Environmental Working Group (EWG), organizația nonprofit din SUA. Au fost depistate pesticide în 40% dintre căpșuni.
Organizația analizează an de an datele de testare și identifică fructele cu cel mai mare număr de pesticide. 98% dintre căpșuni, piersici, nectarine și mere au fost tratate cu cel puțin un produs chimic. În plus, testele au fost efectuate după ce fructele au fost spălate și curățate.
Cum scăpăm de pesticidele din fructe și legume
Pentru a elimina pesticidele, aveți nevoie doar de oțet alb și apă. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați 90% apă și 10% oțet alb într-un vas mai mare și lasati fructele și legumele să se înmoaie în acea soluție timp de cel puțin 20 de minute. După aceea, clătiți-le bine cu apă rece, notează Antena3.
După perioada în care le-ați lăsat la înmuiat veți observa pe fundul vasului reziduul de pesticide ascuns în fructe și legume. Această metodă vă scapă de 70% din reziduuri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
La vârsta a doua, prevenția...
O boală tăcută și devastatoare,...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Printr-un gest care durează doar...
Vitamina D, supranumită ”vitamina...