8 reguli să eviți accidentările la schi. Ortoped, avertisment: Când cazi pe spate...

8 reguli să eviți accidentările la schi - Foto: Freepick @milanmarkovic
Medicul Ortoped Tarek Nazer ne învață cum să ne pregătim pentru sezonul de schi. Opt condiții ca să evităm accidentările la schi.

Se apropie sezonul de schi, iar iubitorii sporturilor de iarnă se gândesc  cu maxim drag și plăcere nespusă, la libertatea pe care o simt, de fiecare dată, când își pun clăparii în picioare sau placa. 

Sigur, ortopedul Tarek Nazer atrage atenția asupra unui subiect extrem de important, și anume cel care face referire la ce trebuie să facem ca să nu ne accidentăm la schi și, în general, atunci când vine vorba despre pericolele sezonului rece.

Sporturile de iarnă pot fi riscante dacă sunt tratate cu neatenție și superficialitate. În egală măsură, însă, acest pericol poate să te pască și atunci când mergi pe jos, în parc. Așadar... înainte de a te urca pe schiuri, pe placă sau de a porni cu sania, ai grijă că ți-ai luat toate măsurile de siguranță. Și, dacă vrei și un sfat... nu uita de încălzire! Vorbim de sporturi totuși, așa-i?

"Regulile sunt clare și ușor de respectat. Antrenează-te, încălzește-te, poartă echipament corespunzător, complet, pe sub costumul de schi poartă haine cu textură ușoară, nu merge singur la schi, informează-te și respectă toate regulile, participă la o oră cu un instructor calificat, hidratează-te și evită să practici, în general, sporturi de iarnă dacă ești obosit sau dacă ai dureri în diverse zone ale corpului", a explicat dr. Tarek Nazer, Medic Primar Ortopedie, Traumatologie și Medicină Sportivă, pentru Spectacola

Foarte important este să evităm căderea directă direct coccis (nada posteriorului). Acea zonă a coloanei va fi foarte afectată, iar durerile vor fi infernale. Altfel, o căzătură „corectă” pe partea dorsală trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

"Când cazi pe spate, ţine mâinile în spate-lateral la un unghi de 30-45 de grade, cu palmele spre sol, apoi când te apropii de sol, izbeşte solul cu mâinile; astfel vei atenua căzătura. Capul îl ţii cu bărbia spre piept, să nu se lovească direct de sol. Spatele va fi puţin rotunjit în această situaţie. Nu uita: Adultul trebuie să țină brațul de lovire flexat! Copiii trebui să aibă grijă la cap, să țină capul în piept", explică medicul ortoped.

8 condiții pe care trebuie să le respecți ca să eviți accidentările la schi

De ce ar trebui să ţinem cont pentru a ne putea bucura în voie de sporturile de iarnă?

1. Fii în formă. Asigură-te că ești într-o stare fizică bună când practici schi. Dacă nu ești în formă, alege cu grijă traseul, până când vei fi apt pentru trasee mai dificile.

2. Încălzește-te. Studiile au arătat că mușchii neîncălziți sunt mai expuși accidentărilor. Așa că încălzește-te prin alergare sau mers pe loc, 3-5 minute.

Citește mai departe pe Spectacola.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel