8 alimente și condimente care te scapă RAPID de balonare

Balonare, indigestie. Foto: Pexels
Ești balonat? Iată 8 alimente și condimente care conțin vitamine, minerale antioxidanți și compuși care te ajută să scapi rapid de aerul acumulat în intestin sau stomac

Există ai multe alimente și condimente care te scapă de balonare. Iată câteva dintre ele: 

1) Banane

Bananele sunt bogate în potasiu. Un studiu a arătat că femeile care au mâncat o banană înainte de fiecare masă s-au balonat mai puțin decât cele care nu au mâncat acest fruct. Experții cred că asta se datorează faptului că banalele hrănesc anumite bacterii din intestin care ajută la calmarea producției de gaze în stomac.

2) Țelina

Pune niște țelină rasă în salate pentru a-ți pune digestia în mișcare datorită fibrelor pe care le conține. Ca bonus, țelina este bogată, de asemenea, anumite flavonoide, substanțe care reduc inflamația din organism, inclusiv în intestin.

3) Turmeric

Acest condiment de culoarea galben-muștar conține o cantitate bună de curcumină. Studiile arată că curcumina poate atenua simptomele intestinului iritabil, ameliorând disconfortul, reglând sistemul digestiv și reducând balonarea.

4) Menta

Se știe că ceaiul de mentă are efect astringent și antidiareic, relaxând mușchii sistemului digestiv. Acest lucru ajută la eliminarea gazului din stomac și intestin reducând balonarea.

5) Avocado

Aceste fructe în formă de para sunt bogate în potasiu, la fel ca bananele. Organismul are nevoie de potasiu pentru a-și gestiona nivelul de sodiu, care la rândul său controlează cantitatea de apă care se depune. Cu cât sistemul funcționează mai bine, cu atât vei avea parte de mai puțină balonare.

6) Sparanghel

Cunoscut diuretic, sparanghelul este o sursă bună de inulină, o fibră insolubilă care hrănește bacteriile bune din intestin și vă ajută să vă mențineți scaunul regulat.

7) Fenicul

Această rădăcină și semințele sale au un compus care relaxează spasmele din tractul gastro-intestinal. Cu mai puține spasme, gazele pot trece prin intestin mai ușor, astfel încât balonarea să nu se producă.

8) Roșii

Roșiile conțin licopen, un antioxidant care funcționează ca un antiinflamator. Roșiile sunt, de asemenea, bogate în potasiu, care scade nivelul de sodiu ce produce balonare din organism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația
10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel