Palpitațiile inimii, adesea...
Chiar dacă multe persoane se bazează pe o ceașcă de cafea pentru a se trezi dimineața, un număr tot mai mare de oameni includ din ce în ce mai multe opțiuni alimentare mai sănătoase în micul dejun. Ouăle, bananele și merele se numără printre mesele care te ajută să te trezești. Aceste alimente sunt, de asemenea, bogate în diferite substanțe nutritive și s-a demonstrat că au proprietăți energizante.
Nu ne vom simți mai bine dacă apelăm la mesele procesate cu adaos de zahăr ca sursă de energie. Mâncărurile integrale complet naturale ne pot oferi impulsul de energie de care avem nevoie pentru a ne simți plini de energie și ușurați, fără a provoca o cădere.
Mesele bogate în vitamine, minerale și antioxidanți oferă organismului nostru o abundență de nutrienți care luptă împotriva oboselii și ne mențin în formă toată ziua.
Banana este un fruct bogat în potasiu și o sursă minunată de magneziu și vitaminele din complexul B. Aceasta are o cantitate destul de mare de fibre, care încetinește eliberarea de zahăr în circulație.
Spre deosebire de o banană necoaptă, o banană coaptă oferă energie mai ușor accesibilă sub formă de zahăr. În loc să fie verzi, acestea ar trebui să fie pistruiate și galbene. Așa îți poți da seama că amidonul s-a transformat în zahăr pe care corpul tău îl poate digera în mod corespunzător și îl poate folosi drept combustibil atunci când vezi acest lucru.
Potrivit unei cercetări din 2012, bananele ar putea fi la fel de bune pentru creșterea energiei ca și băuturile sportive convenționale. Cercetătorii au oferit banane și băuturi sportive unor cicliști profesioniști înainte de a li se cere să participe la o serie de examinări fizice. La finalizarea experimentului, nu au existat variații sesizabile în ceea ce privește performanțele celor două grupuri.
Potrivit experților, consumul de banane poate ajuta la reducerea inflamației, a stresului oxidativ și a glicemiei, toate acestea având o influență asupra nivelului de energie.
Proteinele de înaltă calitate și grăsimile bune incluse într-un ou ne oferă energie susținută și sațietate pe tot parcursul zilei. Fierul, colina, vitamina D și B-12 sunt doar câteva dintre vitaminele și mineralele regăsite în cantități mari în ouă.
Amintește-ți întotdeauna să consumi întregul ou. Gălbenușul este porțiunea cea mai densă în nutrienți din ou, conținând majoritatea vitaminelor, mineralelor și o parte substanțială din totalul proteinelor. Studiile au demonstrat că nu există nicio relație între colesterolul din sânge și cel din mese.
În ciuda concepției greșite pe care o au unii, conform căreia ouăle sunt dăunătoare, studiile au relevat că acestea sunt de fapt unul dintre cele mai bune alimente pe care să le includeți în dieta ta. În gălbenușurile de ou se pot găsi o serie de micronutrienți avantajoși, iar oamenii de știință abia au început să examineze posibilele proprietăți revitalizante ale albușului de ou.
Într-un studiu din 2014 s-a demonstrat că albușurile de ou au puternice proprietăți antioxidante care combat starea oboseală. Acest lucru se datorează peptidelor pe care le furnizează, acestea fiind șiruri esențiale de aminoacizi care joacă un rol în crearea de proteine. În plus, aceste peptide din ouă pot crește nivelul de zahăr din sânge cu până la 40%.
Cu doar 71 de calorii la 100 de grame, fulgii de ovăz sunt bine cunoscuți ca fiind una dintre cele mai bune mese de mic dejun, incluzând niveluri semnificative de proteine și carbohidrați. În plus, fulgii de ovăz sunt un furnizor excelent de micronutrienți, cum ar fi potasiul și magneziul.
Fulgii de ovăz sunt o sursă excelentă de fibre alimentare și grăsimi bune. Ai nevoie de acești doi nutrienți pentru a te simți energizat pe tot parcursul zilei. Acest aliment are o încărcătură glicemică medie, ceea ce înseamnă că ar putea crește nivelul de zahăr din sânge pe perioade prelungite de timp, potrivit Healthline.
Abundența de vitamine, antioxidanți și fibre dietetice din mere le face să fie o completare excelentă pentru orice mic dejun. De asemenea, acestea includ 13 grame de zahăr natural, pe care corpul tău îl va elibera treptat pentru a-ți oferi un impuls susținut de energie. Merele sunt importante și pentru că sunt o sursă bună de fitonutrienți, care sunt substanțe sănătoase prezente mai ales în fructe și legume.
Foto: Freepik
Migdalele, cu o densitate mare de nutrienți, au o varietate de componente importante, inclusiv magneziu și fibre dietetice. Migdalele, potrivit cercetătorilor, pot îmbunătăți semnificativ performanța fizică, în special la sportivi. Ca atare, dacă dorești să îți crești energia și rezistența pe parcursul zilei, acestea sunt un plus excelent micului dejun.
Migdalele sunt o sursă fantastică de fibre, grăsimi mononesaturate sănătoase și proteine de înaltă calitate. Ele sunt bogate în magneziu, care ajută la prevenirea epuizării musculare, și sunt încărcate cu vitaminele B, care ajută la transformarea alimentelor în energie de către corpul tău.
Avocado este o sursă excelentă de grăsimi sănătoase, vitamine și minerale care oferă organismului nostru energie susținută. Datorită conținutului ridicat de fibre, acestea ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, prevenind astfel creșterile și scăderile de zahăr.
Avocado este o sursă excelentă de fibre și grăsimi bune, care sunt importante pentru a ne menține nivelul de energie pe tot parcursul zilei. Avocado are și o multitudine de alte avantaje pentru sănătate, cum ar fi scăderea colesterolului "rău" și protejarea ochilor. Încearcă să întinzi avocado peste o bucată de pâine integrală dacă vrei să îl încorporezi în diminețile tale.
Renumite pentru numeroasele sale avantaje pentru sănătate, semințele de chia sunt un superaliment care poate reduce foamea și îmbunătățește nivelul de zahăr din sânge. Ele sunt o sursă excelentă de nutrienți importanți, inclusiv proteine, fibre și acizi grași omega-3, necesari pentru energie. Poți cumpăra semințe de chia la vrac pe care le poți păstra mult timp, datorită duratei lor de valabilitate prelungite.
Acest alimente este o sursă fantastică de energie. Semințele de chia absorb lichidele și, odată consumate, se pot umfla în stomac de zece ori mai mult decât dimensiunea lor inițială, conform Medicine Net. Te vei simți mai sătul pentru mai mult timp datorită acestui lucru.
Ele sunt abundente în fibre, proteine, grăsimi și minerale, precum și în vitamine și minerale.
Spanacul este o sursă bogată de fier, acid folic și vitamina C. Pentru ca organismul să producă energie, aceste vitamine și minerale trebuie să fie prezente în cantități suficiente. Un nivel deosebit de scăzut de fier ar putea duce la oboseală extremă.
Pentru a îmbunătăți absorbția fierului, servește ouăle de dimineață cu spanac prăjit și un strop de lămâie.
Acestea fiind spuse, efectuarea unor mici schimbări în rutina micului dejun poate reduce semnificativ oboseala de dimineață. Dacă nivelul de energie nu se menține, consultă un medic sau un dietetician pentru a determina dacă se datorează unei diete dezechilibrate sau unei afecțiuni subiacente.
Evitarea cofeinei și a dulciurilor poate ajuta la combaterea oboselii cronice. Încorporarea alimentelor integrale sănătoase în rutina de dimineață poate stabiliza glicemia și îmbunătăți nivelul de energie. Încearcă să încorporezi aceste alimente în rutina ta de dimineață pentru a te simți plin de energie pe tot parcursul zilei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Palpitațiile inimii, adesea...
Persoanele asigurate beneficiază de o...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Această metodă simplă ne ajută să...