8 alimente care ne ajută să slăbim. Popescu: Ajută la metabolizarea proteinei animale

8 alimente care ne ajuta sa slabim. FOTO: Freepik @timolina
Care sunt alimentele ce ne ajută să slăbim mai repede, dar sănătos, și de ce este important să consumăm carnea alături de salată.

În viață, în tot ceea ce facem este nevoie de echilibru. Pentru a avea parte de sănătate, fizică, mintală și psiho-emoțională, este necesar să avem un stil de viață sănătos, echilibrat, cu o dietă care să îmbine în mod armonios toată gama de vitamine, minerale și nutrienți, cu mișcare și un somn de calitate.

Acestea sunt elementele pe care medicii, dar și specialiștii în nutriție ni le recomandă, zi de zi, pe toate canalele de comunicare.

”Pentru a slăbi sănătos este nevoie de echilibru, este nevoie să introducem în alimentația noastră toate grupele de macronitrienți, fie că este vorba de proteinele prezente în carne și lactate, fie că este vorba de carbohidrații prezenți în legume sau de grăsimile sănătoase, cum avem în avocado și semințe.

Trebuie absolut toate alimentele și grupele de macronutrienți să fie adăugate în alimentația noastră pentru a susține un proces eficient de slăbire”, a declarat nutriționistul Mario Popescu la Vorbește lumea de la Pro TV.

De altfel, farfuria ideală pentru slăbit trebuie să conțină jumătate din cantitate formată din legume, iar cealaltă din proteine. Mai mult, mărimea acestei farfurii este dată de palmele noastre, împreunate, astfel că nu veți avea probleme în a vă măsura porția de mâncare.

Alimente care ajută la slăbit

În acest sens, nutriționistul a prezentat care sunt cele mai bune alimente care să ne ajute să slăbim.

Semințele de dovleac. ”Se pot consuma în cantitate mai mare decât consumi nucile sau ale oleaginoase, deoarece au la suta de grame aproximativ 26 de calorii. Sunt o sursă foarte bună de magneziu, zinc. Magneziul este cel care ne ajută foarte mult și e susține funcția cardiovasculară. Semințele de dovleac au grăsimi, dar sunt sănătoase. Ele pot fi consumate ca gustare”, a explicat nutriționistul, subliniind că acestea pot fi mâncate, ca atare, sau coapte la cuptor.

Avocado. ”Este un aliment foarte versatil, plin de grăsimi sănătoase, pe care trebuie să le introducem în alimentația noastră pentru a susține un proces sănătos de slăbire.

Putem să îl mâncăm cu alte legume lângă, putem să facem o budincă de avocado cu banană, cu ouă fierte. Îl putem folosi în salată, se poate consuma atât la micul dejun, cât și la prânz sau cină”, a mai spus Popescu. În ceea ce privește cantitatea, acesta susține că se pot consuma 1-2 bucăți pe zi, dacă permite organismul, deoarece poate deveni grețos, din cauza aspectului untos.

Ghimbir. Potrivit nutriționistului, acest condiment trebuie utilizat în curele de slăbire, dar este și un aliat de nădejde pentru sistemul imunitar, fiind eficient și pentru calmarea senzației de greață.

”Intensifică foarte mult arderile, practic ajută creșterea ratei metabolice a metabolismul de bază și astfel organismul nostru arde mult mai multe calorii. Are un gust puțin picant. Se poate pune în limonadă, în mâncăruri, dacă gătim asiatic”, a mai spus nutriționistul.

Scorțișoara, ”la fel ca și ghimbirul, intensifică arderile din organism. Ajută să ne creștem rata metabolică. Poate fi folosită și de către copii, adăugată în orezul cu lapte, dar și în smoothie-uri cu fructe”, a mai spus Mario Popescu.

Ceai alb și ceai verde. Potrivit nutriționistul, culoarea ceaiului este dată de momentul culegerii frunzelor, toate cele trei tipuri de ceai, alb, verde și negru, fiind din aceeași plantă. ”Ceaiul alb este cel mai sănătos și ne ajută pe partea aceasta de slăbit, dar foarte mare atenție la cum îl preparăm. Apa trebuie să aibă maximum 80 de grade și să îl lăsăm la infuzat cel mult 3 minute”, a mai spus Popescu.

Vezi și: Ceaiul care calmează tusea, vindecă herpesul și reface plămânii. Este cel mai puternic expectorant natural

Legume cu frunze verzi. ”Am adus spanac tânăr, salată, rucola. Toate aceste verdețuri sunt pline de minerale și vitamine și foarte important, ele trebuie să facă parte din absolut orice masă pe care o avem. Este, de asemenea, foarte important ca atunci când consumă carne să avem alături o salată de verdețuri”, a mai spus nutriționistul.

Legumele cu frunze verzi au foarte mulți antioxidanți, care pot încetini procesele oxidative și daunele provocate de radicalii liberi care contribuie la degenerarea și bolile legate de vârstă.

Iaurt degresat este o sursă foarte bună de proteină și de calciu. nutriționistul atrage atenția cu privire la consumul variantei de iaurt total degresat. ”Și grăsimile de origine animală au rolul lor în organism. Iaurtul poate fi consumat ca gustare, dar și înainte de somn, dacă avem senzația de foame”, a mai spus acesta.

Carnea slabă este în opinia nutriționistului cea mai bună pentru slăbit, iar din acest tip de carne face parte carnea albă, care cuprinde pieptul de curcan, pieptul de pui și peștele. ”De asemenea putem să adăugăm și mușchiulețul de porc, acesta este foarte sărac în colesterol, are mai puțin decât puiul, și este o sursă bogată de proteine. Mare atenție, că la fel ca orice carne și acesta trebuie consumat lângă o salată, pentru că enzimele din verdețuri ajută la metabolizarea proteinei animale”, a mai spus nutriționistul adăugând că ”o digestie ușoară înseamnă ajungem la obiectivul nostru mult mai devreme”.

Vezi și: Care sunt urgențele medicale ale sezonului și cum pot fi ele evitate. Medic: Nu vă hazardați

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel