7 lucruri de făcut când partenerul tău este într-o dispoziție proastă

Cuplu - Foto: Freepik @drobotdean
Când partenerul tău este într-o dispoziție proastă poate fi o dezamăgire majoră, dar este important să nu o iei personal.

Fii un sprijin, oferă un umăr pe care să se sprijine sau da-le spațiu dacă au nevoie. Dacă poți, surprinde-i cu ceva care le place sau fă ceva atent pentru a-i înveseli. 

Cu puțină răbdare și înțelegere, poți contribui semnificativ la îmbunătățirea stării lui de spirit. 

Iată 7 strategii pe care le poți face pentru a-l ajuta

Ascultă-l activ dacă vrea să împărtășească asta

Oferă-i partenerului tău oportunitatea de a vorbi despre ceea ce îl deranjează. Ascultă fără să întrerupi și arată că ești interesat și preocupat de problemele lui. Ascultarea activă presupune să pui întrebări deschise și să faci efortul de a înțelege cu adevărat ceea ce simte.

Cercetările ne arată că validarea sentimentelor cuiva poate ajuta la ameliorarea emoțiilor negative și le pune într-o dispoziție mai bună.

Oferă-i spațiu 

Pe de altă parte, s-ar putea ca partenerul tău să nu vrea să vorbească despre asta, preferând să o tocească în tăcere. Uneori, partenerul tău poate avea nevoie de timp și spațiu pentru a-și procesa sentimentele. Respectă-i dorința de a fi singur dacă asta îi este de ajutor.

Încearcă să-i înveselești

Un gest simplu de bunătate poate schimba starea de spirit a cuiva. Pregătește-i mâncarea preferată, adu-i o ceașcă de ceai sau fă ceva ce știi că îi place și îl relaxează. Adesea lucrurile mărunte sunt cele care merg departe!

Sugerează-i o activitate distractivă

Dacă starea lor de spirit pare mai ușoară, sugerează-ți o activitate distractivă de care să-ți placă amândoi, cum ar fi vizionarea unui film, jocul de societate sau o plimbare. Deplasarea atenției lor de la ceea ce îi deranjează le poate ajuta să le ridice moralul.

Evită conflictele și nu o lua personal 

Când cineva este într-o dispoziție proastă, este mai predispus la conflicte. Amintește-ți că starea de spirit a partenerului tău poate fi influențată de mai mulți factori și nu este neapărat o reflectare a ta sau a relației sale cu tine. Încearcă să eviți subiectele tensionate și să nu-l provoci, chiar dacă te simți frustrat. Deci, nu este despre tine. 

Nu încerca să „remediezi”

Când auzim că ceva nu este în regulă, primul nostru instinct este adesea să încercăm să ajutăm, sugerând orice soluții la care ne putem gândi pentru a „remedia”. Cu toate acestea, acesta este adesea opusul de ajutor pentru cealaltă persoană. 

Cu toate acestea, acest lucru poate fi invalidant pentru cealaltă persoană care ar putea dori să fie ascultată și validată în loc să fie redusă la tăcere prin soluția rapidă.

Evită să minimalizezi sentimentele lui

Comentarii precum "Nu e mare lucru" sau "O să treacă repede" pot face ca partenerul tău să se simtă neînțeles. În schimb, ascultați ceea ce spun și empatizați cu sentimentele lor. Validați-le poziția și arată-le că preocupările lor contează pentru tine, astfel încât să se simtă văzuți și auziți.

Gestionarea unei dispoziții proaste a partenerului poate fi o provocare, dar cu răbdare și înțelegere, poți să-i oferi sprijinul de care are nevoie. Fiecare persoană este diferită, așa că ajustează aceste sugestii în funcție de nevoile și personalitatea partenerului tău. 

În cele din urmă, este important să arăți că îți pasă și că ești alături de el, indiferent de situație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Diferența dintre RMN și CT: ce trebuie să știi despre fiecare

Crossuri externe

pixel