O substanță chimică nou identificată...
Aici, evidențiem șapte dintre cele mai surprinzătoare rezultate ale unui microbiom nesănătos, plus câteva sfaturi despre cum să-ți recuperezi sănătatea intestinului, potrivit Livestrong.
Probabil cel mai ciudat lucru care poate apărea atunci când intestinul tău nu este sănătos? Să poată prepara bere. Oricât de nebunește pare, se poate întâmpla.
Un raport de caz din august 2019 în BMJ Open Gastroenterology evidențiază diagnosticul unui pacient care s-a îmbătat din propriile sucuri intestinale, datorită unei afecțiuni rare, numită sindrom de fermentație intestinală. Altfel cunoscut sub denumirea de sindrom auto-bere, această tulburare este cauzată de microbiota intestinală endogenă care fermentează carbohidrații în etanol, spune Lee Ann Chen, medic gastroenterolog la NYU Langone Health, care continuă să explice că „persoanele afectate se îmbată în ciuda faptului că nu ingerarea de alcool ".
Autorii raportului BMJ au remarcat că pacientul tocmai a luat un tratament lung de antibiotice, care cred că i-au modificat microbiomul, permițând formarea drojdiei fungice în intestinul său. Tratamentul a inclus o dietă pe termen scurt fără carbohidrați și probiotice.
Când vine vorba de respirația urât mirositoare, probabil că atribuiți problemei anumite alimente (ceapă și usturoi,) sau sănătate orală precară. Dar, la fel bacteriile pot să zăbovească pe limbă și să producă respirație tăioasă, alte tipuri de microbi amenințători care se găsesc în intestin pot duce la mirosuri neplăcute ale gurii.
Helicobacter pylori. Cea mai frecventă cauză de gastrită, această bacterie a fost legată de halitoză (respirație utât mirositoare cronică), potrivit cercetărilor publicate în numărul din martie 2015 al Jurnalului de Stomatologie al Universității de Științe Medicale din Teheran. Alte simptome ale unei infecții cu H. pylori includ durere sau arsură în abdomen, râgâit frecvent și pierderea în greutate neintenționată, potrivit Clinicii Mayo.
Dacă aveți un dezechilibru în flora intestinului, puteți adăposti prea mulți microbi nocivi. Problema? Unele dintre aceste drojdii sau ciuperci neplăcute depind de zahăr pentru a supraviețui. Pentru a obține zahărul de care au nevoie, îți vor stimula poftele pentru dulciuri. De fapt, chiar te pot orienta către anumite alimente, făcându-le să pară mai gustoase, potrivit unui studiu din octombrie 2014 realizat în BioEssays.
Problemele intestinale pot contribui la problemele de somn. Acest lucru se datorează faptului că microbiomul tău este legat de ritmurile tale circadiene și joacă un rol în reglarea somnului, potrivit unui articol din decembrie 2018 publicat în Frontiers in Psychiatry.
Mai mult, stresul - una dintre principalele cauze ale tulburării somnului - poate de asemenea să se încurce cu microbii intestinali și să conducă la inflamații.
Dimpotrivă, atunci când intestinul tău este bine, e mai probabil să dormiți bine. Într-adevăr, un studiu din luna octombrie 2017 în Medicina somnului a găsit o corelație pozitivă între calitatea somnului și nivelurile mai mari de microbi intestinali benefici.
Ceea ce se întâmplă în intestinul tău are un impact direct asupra a ceea ce se întâmplă în capul tău - literalmente. Axa intestin-creier se referă la această interacțiune între microbiom și sistemul nervos.
Deci, dacă te simți melancolic, intestinul tău poate avea ceva de-a face. Cercetările arată că modificările din flora intestinală pot induce sentimente de anxietate sau depresie, potrivit aceluiași comentariu din decembrie 2018 în Frontiers in Psychiatry.
Bacteriile sănătoase din intestin vă pot ajuta să vă păstrați sistemul imunitar în formă de vârf și să vă protejeze de invadatorii străini. Dar atunci când echilibrul este dezactivat în microbiomul tău, corpul tău poate fi mai vulnerabil la boli - și nu doar bolile gastro-intestinale.
Studiile clinice și pre-clinice (adică pe nimale) sugerează că microbiomul intestinal joacă un rol esențial în dezvoltarea normală a sistemului imunitar, ceea ce afectează sensibilitatea la o gamă largă de boli, spune Dr. Chen.
De fapt, cercetările preliminare arată că prezența anumitor tulpini de bacterii intestinale poate ajuta la prevenirea bolilor de inimă și a unor tipuri de cancer, potrivit publicației Harvard Health.
Când vine vorba de o piele sănătoasă și strălucitoare, frumusețea nu vine din interior. Într-adevăr, merge mult mai adânc, până la intestin. Într-o stare echilibrată, intestinul dvs. ajută la eliminarea infecției și a bolilor. Dar atunci când nu funcționează optim, pielea ta poate fi primul loc în care să arăți semnele.
De fapt, microbiomul intestinal comunică cu pielea ta în mai multe moduri, potrivit unui review din iulie 2018 publicat în Frontiers in Microbiology. De exemplu, un dezechilibru al bacteriilor intestinale poate activa răspunsul inflamator al organismului, ceea ce poate declanșa psoriazis, eczeme și acnee.
Deși încă nu se știe multe despre relația complexă dintre intestin și piele, descoperirile preliminare sugerează că probioticele și prebioticele - care pot crește diversitatea florei intestinale - pot îmbunătăți condițiile pielii, cum ar fi dermatita atopică și eczema, potrivit unui review din noiembrie 2017 în Jurnalul Mondial de Dermatologie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...
Prediabetul este un semnal de...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Palpitațiile inimii, adesea...
Persoanele asigurate beneficiază de o...