7 boli care reapar la fiecare început de an școlar

Boli frecvente după începerea școlii      FOTO unsplash
Odată cu începerea școlii, copiii încep să fie expuși în colectivitate mai multor germeni, viruși, bacterii. Iată o listă de șapte boli frecvente în această perioadă.

Iată care sunt cele mai fecvente șaăte boli ale copiilor, după intrarea în colectivitate:

Răceli

Simptome: strănut, secreții nazale, durere în gât, tuse, oboseală ușoară, febră

Tratament: Produsele de îngrijire la domiciliu pot ameliora unele dintre simptome, dar nu vor scăpa de boală. Nici antibioticele nu vor ajuta - trebuie doar să-și urmeze cursul. Puteți da copilului analgezice fără prescripție medicală, multe lichide și odihnă. Dacă simptomele nu se ameliorează, mergeți la medic.

Conjunctivită

Simptome: ochi roșii, mâncărime; vedere încețoșată; sensibilitate la lumină

Tratament: Antibioticele, de obicei picături pentru ochi, sunt eficiente pentru infecțiile bacteriene. Conjunctivita virală va dispărea singură.

Gripă

Simptome: debut brusc cu febră, dureri de cap, dureri musculare și stare de rău; posibile dureri în gât și tuse.

Tratament: Înlocuiți fluidele și electroliții (sare și minerale) și mâncați alimente ușoare (biscuiți, pâine prăjită, orez sau pui). Evitați produsele lactate și alimentele foarte condimentate sau grase pentru câteva zile.

Păduchi

Simptome: mâncărime a pielii capului. Zgârierea frecventă poate duce la formarea rănilor la nivelul scalpului. Pielea deteriorată poate forma un lichid limpede sau crusta și se poate infecta. Ca răspuns la infecție, ganglionii limfatici din spatele urechilor și din gât se pot umfla.

Tratament: Șampoanele pentru păduchi fără prescripție medicală funcționează în majoritatea cazurilor, deși altele necesită o rețetă

Mononucleoză

Simptome: febră; Durere de gât; ganglioni limfatici măriți, în special la nivelul gâtului și axilei; umflarea feței; disconfort general; somnolenţă; pierderea poftei de mâncare; dureri musculare sau rigiditate; splină mărită; eczemă.

Tratament: Discutați cu medicul pediatru sau medicul primar. Odihnă  multă - uneori timp de o lună sau mai mult. Folosiți apă caldă sărată (o jumătate de linguriță de sare într-un pahar cu apă caldă) pentru a face gargară pentru durere în gât. Luați acetaminofen pentru ameliorarea durerii.

Faringită

Simptome: dureri în gât, febră, cefalee, dureri articulare și musculare, erupții cutanate, glande limfatice umflate la nivelul gâtului

Tratament: dacă este cauzat de un virus, simptomele vor dispărea singure în termen de cinci până la șapte zile. Cu toate acestea, antibioticele pot ajuta dacă durerea în gât este cauzată de o infecție bacteriană.

Streptococ

Simptome: durere în gât, durere la înghițire, febră, cefalee, dureri de stomac, amigdale umflate și glande limfatice

Tratament: Medicul vă va prescrie probabil un antibiotic. Gargară cu apă caldă sărată (o jumătate de linguriță de sare într-un pahar cu apă caldă) de mai multe ori pe zi și administrarea de analgezice, cum ar fi acetaminofenul, poate ajuta la simptome.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel