7 beneficii surprinzătoare ale mierii de albine: de ce e mai bună decât zahărul

Miere
Mierea a fost primul îndulcitor cunoscut de om cu peste 2000 de ani î.Hr. Iată o serie de lucruri mai puțin cunoscute despre miere.

Mierea este lichidul gros și auriu pe care îl produc albinele folosind nectarul plantelor cu flori. Gustul, mirosul și textura mierii pot diferi în funcție de tipul de flori pe care albinele le vizitează pentru a extrage polenul. Acest lucru are ca rezultat diferite soiuri.

Cum se face mierea?

National Honey Board afirmă că mierea începe când nectarul de flori este colectat de albine, care este apoi împărțit în zaharuri simple care sunt stocate în interiorul fagurelui.

Designul și forma fagurelui, împreună cu ventilarea constantă a aripilor albinelor provoacă evaporarea, care creează miere lichidă dulce.

Culoarea și aroma mierii variază în funcție de nectarul colectat de albine.

De exemplu, mierea care este extrasă din nectarul de flori de portocal este probabil să aibă o culoare deschisă, unde mierea din flori sălbatice poate avea o culoare de chihlimbar închis.

Iată șapte beneficii ale mierii

Mierea poate avea beneficii pentru sănătate și proprietăți curative unice.

O alternativă excelentă la zahăr.

Mierea are o valoare a indiceui glicemic (GI) mai mică decât zahărul, ceea ce înseamnă că nu crește nivelul zahărului din sânge la fel de repede.

Mierea conține aproximativ 40% fructoză și 30% glucoză, celelalte 30% fiind alcătuite din apă, polen și urme de minerale, care includ potasiu, calciu și magneziu. Prin comparație, zahărul rafinat conține 50% fructoză și 50% glucoză.

Aceasta nu înseamnă neapărat că mierea are un conținut scăzut de zahăr, ci mai mult că mierea are un indice glicemic mai bun decât zahărul rafinat.

Merită să rețineți că fiecare linguriță de miere conține în jur de 5,6 g zahăr, așa că merită să luați sfatul NHS pentru adulți și să nu consumați mai mult de 30 g zaharuri pe zi.

Acestea fiind spuse, mierea este un substitut excelent pentru zahăr. Deși poate avea mai multe calorii, are și un gust mai dulce, ceea ce ar însemna în mod normal că utilizați mai puțin.

Poate ajuta la febra fânului și la alte alergii.

Consumul de miere locală s-a crezut de multă vreme că ajută la febra fânului și la alte alergii. Nu există multe cercetări care să susțină acest lucru. Cu toate acestea, un studiu din 2011 a analizat o alergie la polen la naștere în Finlanda. Pacienților li s-a administrat miere cu polen din zona locală a fiecărui participant la studiu, înainte de sezonul de febră fân din noiembrie până în martie, iar apoi și-au înregistrat simptomele din aprilie și mai. Rezultatele au constatat un scor total al simptomelor cu 60% mai mic și de două ori mai multe zile fără simptome, atunci când au comparat rezultatele cu persoanele care utilizează medicina convențională.

Cu toate acestea, este corect să spunem că sunt necesare mai multe dovezi în acest sens pentru a furniza o concluzie mai clară

Poate calma durerile de gât și tuse.

Din nou, în mod tradițional, mierea a fost considerată întotdeauna un mod natural de a calma durerile în gât sau de a conține proprietăți care pot ajuta la tuse.

Un studiu din 2016 a constatat că mierea poate fi mai bună decât „lipsa tratamentului” pentru simptomele legate de tuse. Deși nu s-a constatat că este mai bun decât siropurile de tuse sau medicamentele cumpărate de la farmacie. Pentru cele mai bune îndrumări în acest sens, trebuie să discutați cu medicul de familie pentru tuse și infecții ale tractului respirator.

Proprietăți antibacteriene naturale.

Mierea este o sursă bogată de flavonoide, care sunt bine cercetate și au descoperit că au proprietăți antibacteriene, antivirale, antiinflamatoare și antialergice. Au existat atât studii de laborator, cât și studii clinice care au descoperit că mierea este eficientă pentru o serie de activități antibacteriene.

Vindecarea naturală a rănilor.

Există, de asemenea, părrea că mierea poate contribui la încurajarea creșterii de țesuturi noi și la minimizarea cicatricilor, ceea ce este excelent pentru rănile, ulcerele și arsurile care nu sunt grave.

Poate ajuta pielea.

Datorită acestor proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii, mierea este eficientă pentru a ajuta la calmarea pielii iritate.

Un studiu asupra dermatitei a constatat că 30 de pacienți care au avut dermatită seboreică pe scalp, față și piept au fost rugați să aplice miere diluată în fiecare zi timp de trei ore.

După patru săptămâni, toți cei 30 de pacienți au constatat că s-au îmbunătățit starea lor.

Bun pentru un impuls energetic.

Ca un carbohidrat alcătuit din fructoză și glucoză, substanțele lipicioase asigură o gustare cu energie naturală puternică. Spre deosebire de zahărul rafinat, acesta conține și cantități mici de proteine ​​și minerale precum B6, riboflavină și aminoacizi; compuși care ajută organismul să metabolizeze colesterolul rău și acizii grași. Dacă puneți o lingură de miere în smoothie nu va face rău pe termen lung, însă  este important să vă amintiți să mâncați miere cu moderare.

Efectele secundare ale mierii

Deși nu există efecte secundare grave legate de miere, există o anumită îngrijorare în legătură cu botulismul infantil. Acest lucru este foarte rar, cu toate acestea, ar trebui să urmați îndrumările specialiștilor și să nu dați copiilor sub un an să consume miere

De asemenea, ar trebui să vă limitați aportul de miere pentru a evita cariile dentare și alte probleme legate de dinți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Cel mai bun calmant natural. O singură cană din acest ceai face minuni

Crossuri externe

pixel