7 alimente care topesc grăsimea de pe abdomen: Efect în primele 30 de minute după ce l-ai mâncat

Alimentele care topesc grasimea - Foto: Freepik @EyeEm
Cele 7 alimente care topesc grăsimea pe abdomen și te ajută să slăbești repede.

"Hai să demontăm azi un mit, anume că abdomenul se face în bucătărie. Trebuie să înțelegem că mușchii abdominali sunt acolo undeva, ascunși, dar sunt acolo la fiecare persoană, dar de obicei îi acoperim prin ceea ce mâncăm.

Mare grijă la ceea ce mâncăm dacă vrem să avem un abdomen tonifiat și o stare generală de sănătate bună. În momentul în care avem o talie redusă, e clar că avem și o stare generală bună", a spus Mario Popescu, Health Coach, care a enumerat lista alimentelor care topesc grăsimea de pe abdomen și întăresc starea de sănătate.

Alimentele care topesc grăsimea de pe abdomen

Foto: Freepik @armmypicca

1. Dovleacul

"Ar trebui să-l consumăm la cuptor, nu în plăcintă. El este o gustare ideală. Puteți să-i consumați și semințele.

El are doar 26 de calorii la 100 gr.

Are o cantitate mare de fibre, ceea ce-l face o gustare foarte, foarte sățioasă.

Ar trebui să evităm mierea, deoarece are un indice glicemic mare, dar putem folosi sirop de agave, care are putere de îndulcire de două ori mai mare decât zahărul, iar indicele glicemic este mult mai scăzut.

Nu te îngrașă, are puține calorii și este foarte sățios datorită fibrelor.

E bine să-l includem fie ca gustare, fie la micul dejun, făcând o pastă din iaurt cu dovleac.

Sau putem face supă sau piure de dovleac.

Și semințele de dovleac ar trebui să le consumăm datorită magneziului, un mineral important care intră în sinteza și metabolizarea carbohidraților și proteinelor", a spus Mario Popescu, la Vorbește Lumea de la Pro TV.

2. Chefir sau iaurt

"Ar trebui să le introducem în alimentație datorită numărului de aminoacizi pe care îi conțin, în special doi aminoacizi care ne ajută la un abdomen cât mai tonifiant, anume: arginina și leucina.

Lactatele au un conținut destul de ridicat de arginină și leucină, iar acești aminoacizi sunt foarte, foarte importanți în tonifierea abdomenului", a spus el.

3. Somon

"Somonul are Omega-3, are o cantitate de proteină destul de mare și proteinele sunt necesare în momentul în care dorim să slăbim și să ardem grăsimea.

Omega-3 este un acid gras care slăbește. Intră în foarte multe reacții metabolice din organism și e un acid gras care forțează organismul să ardă grăsime ca sursă de energie, nu carbohidrați. 

Pe lângă faptul că ne ajută la sănătatea cardiovasculară și cognitivă, el ne ajută și la slăbit.

Lui Omega-3 nu-i place să fie prăjit. Îi place să stea la cuptor", spune Mario Popescu.

4. Ardei iute

"Datorită capsaicinei, compusul pe care-l are, accelerează rata metabolică foarte mult, cel puțin în primele 30 de minute după ce-l consumăm, avem o rată metabolică mult mai ridicată și asta ajută la topirea grăsimii de pe abdomen, a țesutului adipos. 

Ar trebui să-l consumăm, dar foarte mare atenție! Fiecare cât rezistă!

Dacă avem probleme cu stomacul sau gastrite sau ulcere ar trebui să-l eliminăm din alimentație", a adăugat el.

5. Nuci

"Nucile au fost folosite în studii lungi de până la 5 - 10 ani și s-a constat că atunci când se consumă o cantitate rezonabilă, undeva la 30 de grame, pentru că au încărcătură calorică mare, ele au ajutat la diminuarea țesutului adipos.

Practic, mâncând nuci, chiar dacă au grăsimi, acestea ajută la topirea grăsimii de pe abdomen", a completat Mario Popescu.

6. Zmeura

"Putem consuma orice fructe de pădure, fără restricție, datorită conținutului mare de fibre pe care-l au și încărcăturii glicemice foarte scăzute. Putem consuma și la micul dejun, se pot combina cu iaurt sau ovăz sau poate fi o gustare.

Un aliment, cu cât are o cantitate de fibre mai ridicate, cu atât are un indice de sațietate mai ridicat", a continuat el.

7. Ghimibir

"La fel ca ardeiul iute, ghimbirul ajută la accelerarea metabolismului, practic intensifică arderile organismului, ne ajută să topim grăsimea de pe abdomen, dar mare grijă cum îl consumăm.

Dacă avem probleme cu stomacul, să-l consumăm cu mare precauție.

Dacă nu ne știm cu probleme, poate fi consumat ca ceai sau limonade", a conchis Mario Popescu, Health Coach.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel