Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
1. Iaurt
Iaurtul ajută la producerea de leucocite, substanțe care luptă împotriva infecțiilor. Totodată, iaurtul este bogat în zinc, despre care studiile au arătat că reduce durata simptomelor răcelii.
2. Ghimbir
Ghimbirul este antiseptic, expectorant, antiviral, antiinflamator. Proprietățile antiinflamatorii din ghimbir întăresc sistemul imunitar.
3. Cătină
Este cel mai puternic antioxidant al organismului! Cătina este un puternic antioxidant și sunt binecunoscute efectele sale antitumorale. Cătina conține: foarte multă vitamina C, vitamina E, betacaroten, acizi grași nesaturați, vitamine: B1, B2, PP, D, minerale: Ca, Fe, fosfor, potasiu, magneziu.
Rețetă pe bază de cătină pentru un sistem imunitar puternic
Ai nevoie 1 kg de cătină. Spală bine bobițele de cătină, pune-le în două borcane de 800 ml, pe care le umpli cu miere de albine. În fiecare dimineață, pe stomacul gol, ia câte o linguriță de cătină cu miere.
4. Rodie
Poate ține departe virusurile și gripa sezonieră! Sucul, semințele și chiar coaja rodiei te protejează de agenți patogeni. Sucul, în special, poate apăra cavitatea bucală de alimentele infectate. Boabele de rodie sunt o sursă excelentă de vitamina C, excelente în tratarea gripei.
5. Echinaceea
Echinaceea a fost şi este considerată un adevărat antidot împotriva infecţiilor, datorită acţiunii imunostimulatoare pe care o manifestă.
"Pe lângă efectul de a multiplica benefic celulele de apărare ale organismului, echinaceea se pare că poate depista şi distruge o serie de viruşi, cei mai comuni fiind cei ai răcelii şi gripei.
Studiile efectuate pe subiectele carora li s-a administrat constant echinaceea, au demonstrat că la aceşti indivizi incidenţa apariţiei virusului gripal a scăzut cu 50% în comparaţie cu indivizii care nu au avut nici un aport de echinaceea.
Aşadar echinaceea este un remediu natural care ajută realmente organismul să treacă mai uşor prin perioadele grele, fie de stres suplimentar, fie prin anotimpurile reci, ţinându-ne departe de batistă.”, ne recomandă nutriționistul Lygia Alexandrescu.
6. Propolis
"Propolisul este o substanță produsă de albine, cu proprietăți miraculoase. Studiile au arătat că propolisul este cel mai puternic antiinfecțios cunoscut, fiind activ împotriva a 21 tipuri de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite, 30 de tipuri de virusuri. Este o vedetă în lumea antibioticelor – spre deosebire de cele sintetice, la care virușii devin imuni după mai multe administrări, propolisul nu nu prezintă acest dezavantaj.
Tinctura de propolis este un foarte bun detoxifiant si se afla printre cele mai puternice tratamente naturale pentru intarirea sistemului imunitar.", scrie biologul Lavinia bratu pe blogul ei.
7. Usturoi
Usturoiul conține peste 200 substanțe active (vitamine, minerale, aminoacizi, enzime), esențiale pentru a ne întari sistemul imunitar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...