Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Concentrarea și nivelul de concentrare contează atunci când trebuie să îndepliniți cu eficiență diverse sarcini. Ceea ce mâncați vă afectează sănătatea generală și bunăstarea fizică, dar vă afectează cu siguranță și funcționarea creierului. Iată 7 alimente care ne pot ajuta să ne îmbunătățim concentrarea:
Apa este esențială pentru funcționarea corpului tău și, implicit, a creierului! Îmbunătățește nivelul de concentrare și te menține hidratat. Trebuie să beți zilnic 2-3 litri de apă mai ales atunci când efectuați orice sarcini mentale care necesită multă energie.
Sfecla roșie este cunoscută pentru îmbunătățirea nivelului de concentrare. Crește fluxul sanguin, sângele fiind responsabilcu exigenarea creierului, ceea ce ajută la îmbunătățirea performanțelor tale mentale.
Popeye Marinarul, din celebrele și bătrânele desene animate, nu era doar forțos ci și deștept de fiecare dată când mânca spanac. Spanacul este bogat în acizi grași omega-3 care ajută la reconstrucția celulelor și la îmbunătățirea abilităților cognitive. Deci, pentru orice sarcini care necesită funcționarea creierului sau pentru care aveți nevoie de mult mai multă capacitate mentală, spanacul este minunat.
Acest fruct este bogat în vitamine și substanțe nutritive, esențiale pentru ca organismul să-și păstreze energia. Ori de câte ori vă grăbiți și avei timp de masă, pur și simplu mâncați o banană. Bananele sunt bogate în potasiu, care este esențial pentru creier și îmbunătățește nivelul de concentrare.
Dacă micul dejun include un bol sănătos cu fulgi de ovăz, atunci sunteți asigurat pe ziua respectivă. Vă va oferi un impuls de energie și concentrarea de care aveți nevoie pentru a rezolva toate problemele. Vă calmează și este, de asemenea, scăzut în calorii și bogat în fibre, deci, foarte sănătos și ușor pentru digestie.
Ciocolata neagră conține multă cacao, care este bogată în flavonoizi, un tip de antioxidant. Antioxidanții sunt deosebit de importanți pentru sănătatea creierului, deoarece creierul este extrem de susceptibil la stresul oxidativ, ceea ce contribuie la declinul cognitiv legat de vârstă și la bolile creierului. Or, flavonoidele din cacao par a fi bune pentru creier. Potrivit unei revizuiri realizate în 2013, acestea pot încuraja creșterea neuronilor și a vaselor de sânge în părți ale creierului implicate în memorie și învățare. De asemenea, pot stimula fluxul sanguin în creier.
La fel ca ciocolata neagră, multe fructe de padure conțin flavonoizicare protejează creierul prin reducerea inflamației și a stresului oxidativ. Antioxidanții din fructe de pădure includ li antocianina, acidul cafeic, catehina și quercetina.
O revizuire din 2014 arată că notează că toți compușii antioxidanți din fructele de padure au multe efecte pozitive asupra creierului, inclusiv: îmbunătățirea comunicării între celulele creierului; reducerea inflamației în tot corpul; plasticitatea mai mare, care ajută celulele creierului să formeze noi conexiuni, sporind învățarea și memoria; reducerea sau întârzierea bolilor neurodegenerative legate de vârstă și declinul cognitiv.
În categoria fructe de pădure sunt incluse, spre exemplu:
- căpșunile
- murele,
- afinele,
- coacăzele negre,
- dudele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Radiografiile și radiațiile din...
De ce să apelezi la medicamente...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...