Palpitațiile inimii, adesea...
Căderea părului sezonieră, inclusiv în timpul toamnei, este un fenomen observat în mod obișnuit la multe persoane. Acesta poate fi atribuit mai multor factori, dar nu este exclusiv cauzat de schimbările de anotimp.
Căderea părului odată cu venirea toamnei poate fi cauzată de o serie de factori, iar unele greșeli comune pot agrava problema.
Apa de orez pentru ten. 6 beneficii miraculoase
S-a constatat că vara și toamna sunt cele două anotimpuri în care părul cade cel mai mult.
Unii medici și cercetători au observat faptul că anumiți pacienți au de-a face cu o cădere mai severă a părului în anumite anotimpuri, mai ales toamna.
Stresul
Toamna poate fi o perioadă stresantă pentru mulți oameni, din cauza reluarii activităților cotidiene după vacanța de vara sau din alte motive.
Stresul excesiv poate declanșa căderea părului sau poate agrava problemele deja existente.
Carența de nutrienți
O alimentație necorespunzătoare sau o carență de vitamine și minerale esențiale (cum ar fi fierul, zincul și vitaminele A, B, C si D) pot duce la căderea părului.
Toamna este momentul potrivit pentru a acorda o atenție sporită alimentației pentru a asigura aportul corespunzator de nutrienți.
Schimbările hormonale
Toamna, schimbările de temperatură și de lumină pot afecta nivelurile hormonale. Aceste fluctuații pot influența ciclul de creștere a părului și pot duce la căderea acestuia.
Utilizarea excesivă a dispozitivelor de coafat
Folosirea frecventă a uscătoarelor de păr, plăcilor pentru îndreptat sau ondulat părul, sau coafarea excesivă poate cauza deteriorarea și căderea părului.
Lipsa îngrijirii adecvate
În sezonul rece, părul poate deveni mai uscat și mai fragil. Neglijarea îngrijirii adecvate, cum ar fi folosirea unui șampon și balsam potrivit pentru tipul de păr și folosirea unor tratamente de hidratare, poate duce la căderea părului.
Alergii sau probleme ale scalpului
Toamna poate aduce cu sine alergii la substanțe precum polenul sau mucegaiul, care pot afecta scalpul și pot duce la căderea părului.
De asemenea, unele afecțiuni ale scalpului, cum ar fi dermatita seboreică sau psoriazisul, pot fi exacerbate în acest sezon și pot contribui la căderea părului.
Pentru a preveni sau a gestiona căderea părului în timpul toamnei, este important să vă asigurați că aveți o alimentație echilibrată, să gestionați stresul, să evitați tratamentele agresive pentru păr și să acordați o atenție deosebită îngrijirii părului și a scalpului. Dacă problema persistă sau devine severă, este recomandat să consultați un medic sau un dermatolog pentru evaluare și tratament adecvat.
O cădere moderată a părului în toamnă este normală și nu ar trebui să cauzeze îngrijorare.
Cu toate acestea, dacă observi o cădere semnificativă a părului sau ai preocupări legate de sănătatea scalpului, este recomandat să consulți un dermatolog sau un medic specialist în sănătatea părului pentru a exclude orice probleme medicale subiacente și pentru a primi sfaturi cu privire la îngrijirea adecvată a părului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Palpitațiile inimii, adesea...
Persoanele asigurate beneficiază de o...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Această metodă simplă ne ajută să...