6 alimente pe care nutriționiștii nu le recomandă NICIODATĂ!

Alimentele procesate
Nutriționiștii au făcut o listă  cu alimente pe care ei personal nu le-ar consuma sau recomanda niciodată. 

Câțiva nutriționiști au acceptat să-și spună secretele: care sunt alimentele pe care ei nu le consumă și pe care nu le-ar recomanda niciodată: 

Îndulcitori artificiali:  „Nu cred că există suficiente dovezi care să demonstreze că majoritatea îndulcitorilor artificiali sunt siguri pentru consumatori. Prefer să stau departe de ei și să mă răsfăț cu adevăratul lucru (zahărul) ocazional și cu atenție. În plus, există o mulțime de cercetări care arată cum consumul de băuturi dietetice poate duce contra-intuitiv la creșterea în greutate, ceea ce vă poate crește riscul de boli cronice, cum ar fi diabetul și bolile de inimă”, spune nutriționistul, Chelsey Amer, pentru thehealthy.com.

Popcorn: „Odată am rupt o pungă de popcorn pentru microunde nefăcută și nu am mai mâncat de atunci! Există prea multe substanțe chimice artificiale utilizate în aromele din interiorul pungii cu microunde. Prefer să evit pe cât posibil produsele prelucrate excesiv ca acestea ”, explică Amer.

Crenvurști: „Nu numai că hot-dog-urile sunt bogate în grăsimi și relativ sărace în proteine (...) dar sunt în general pline de sare, de care niciunul dintre noi nu are nevoie în cantități mari", spune Andy De Santis, un alt nutriționist. „Cireașa de pe tort? Există un număr tot mai mare de dovezi care leagă consumul de carne procesată cu un risc crescut de cancer în tractul digestiv”. 

Mezelurile – delicatese: „Carnea prelucrată ca delicatese poate conține o mare varietate de aditivi, precum nitrați la caragenan, care pot crește inflamația în organism, și au fost chiar legați științific de creșterea riscului de cancer de colon”, spune Megan Faletra, nutriționist dietetician integrator și fondator al The Well Essentials.

Margarina: „Majoritatea margarinelor se bazează în principal pe uleiuri vegetale foarte procesate (în special ulei de soia și ulei de palmier)”, spune Faletra. „Alegerea moderată a untului organic, de la animale hrănite cu iarbă este o opțiune mult mai bună pentru sănătatea noastră, deoarece aceste unturi conțin niveluri ridicate de acizi grași omega-3 sănătoși pentru inimă.”

Fidea (noodles) Ramen: Corpul tău îți va mulțumi când vei evita această bombă cu sodiu. Fiziologul și nutriționistul Rachel Straub recomandă să „stați departe de ele, deoarece acestea sunt încărcate cu sare și au o foarte mică, dacă există, valoare nutritivă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel