6 alimente care te ajută să SLĂBEȘTI. Cum se face celebra budincă de CHIA

6 alimente care te ajuta sa slabesti FOTO: Unsplash @brenda godinez
Care sunt cele 6 alimente care contribuie la scăderea în greutate? Semințele sunt pe listă.

Există așa numitele alimente "minune" care reduc kilogramele în plus și ajută la formarea unei siluete de invidiat. Printre acestea se numără semințele de chia, semințele de in, avocado, ghimbirul, scorțișoara și broccoli.

Semințele de chia

"Semințele de chia au fost introduse destul de recent în alimentația noastră din motivul că sunt foarte sănătoase și sățioase și de asemenea sunt și foarte versatile...Le putem consuma fie în budinca de chia, care se prepară foarte ușor, respectiv într-un pahar de lapte de migdale, ceea ce și recomand să se folosească: lapte vegetal, se adaugă 4 lingurițe de semințe de chia, iar acestea vor mări volumul foarte mult ajungând să iasă ca o budincă, dar sănătoasă", a declarat nutriționistul Mario Popescu pentru emisiunea "Vorbește lumea" de la Pro TV.

Semințele de in

Invitatul a dezvăluit că "semințele de in sunt cea mai importantă sursă de acizi grași Omega 3 de origine vegetală. Pe ele le putem consuma fie dimineața cu iaurturi, fie amestecăm cu fulgi de cereale, fie le putem consuma în salate, dar un lucru foarte important este modul cum le consumăm, respectiv ar trebui să fie sparte.

Ele ar trebui să fie măcinate, recomandat ar fi să nu fie măcinate cu mult timp înainte să le consumăm, pentru că întregi ele vor trece prin tractul intestinal fără să ne ofere niciun beneficiu, dar ele vor reduce inflamațiile din corp și inflamațiile sunt una dintre cauzele pentru care acumulăm kilograme în plus".

Avocado

"Avocado este un fruct, este foarte versatil pentru că poate fi folosit în foarte multe rețete și în toate mesele zilei. Putem să ne începem ziua cu el într-o salată de guacamole, fie îl putem consuma chiar așa cu zeamă de lămâie deasupra lângă un ou fiert, ardei sau alte legume. De asemenea, el poate fi adăugat în salate: seara sau la prânz merge combinat cu orice fel de aliment și ne va furniza grăsimi sănătoase, este o sursă foarte bună de acizi grași sănătoși", spune nutriționistul.

Ghimbirul

Ghimbirul are multiple beneficii cunoscute asupra sănătății. Este cel mai puternic antivomitiv natural, are efect antiîmbătrânire și se pare că ajută și la slăbit. Specialistul anunță că "ghimbirul este un condiment foarte mult folosit de asiatici, dar el nu este folosit doar pentru gustul iute pe care îl are, ci este folosit și pentru că accelerează rata metabolică foarte mult. De asemenea, are și proprietăți antiinflamatoare și crește imunitatea". 

Mai multe despre ghimbir poți citi aici: Ceaiul de ghimbir, studiile care demonstrează efectele uimitoare ale acestuia

Scorțișoara

"Scorțișoara este tot un condiment, gustul ei este destul de plăcut, puțin iute, dar plăcut. Ea ajută la accelerarea metabolismului, poate fi folosită peste cafea dimineața. Scorțișoara va potența foarte mult activitatea antioxidanților din cafea și invers", spune acesta.

Broccoli

Nutriționistul este de părere că dintre toate alimentele, "broccoli e vedeta pentru că are una dintre cele mai mari cantități de antioxidanți pe care ni le oferă natura. Sulforafanul, enzima conținută de broccoli, a fost demonstrat științific că are cea mai mare putere de a lupta împotriva cancerului. De aceea este foarte important să îl introducem în alimentația noastră".

Vezi și: Alimentul care te ajută să SLĂBEȘTI, dar crește riscul de CANCER

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel