Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Un număr semnificativ de unităţi sanitare care desfăşoară activităţi de donare, prelevare, conservare şi transplant al organelor, ţesuturilor şi celulelor de origine umană au fost acreditate în perioada 2013 - 2014 pentru o perioadă de 5 ani.
De aceea, 57 de unităţi sanitare din cele 74 acreditate necesită, acum, reacreditarea.
Act normativ care le ajută să funcționeze până le sunt reaprobate dosarele
„La propunerea Ministerului Sănătăţii, Executivul a aprobat astăzi în şedinţa de guvern o ordonanţă de urgenţă care prevede acordarea acreditării temporare pentru cele 57 de unităţi", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.
Autorizațiile temporare vor fi valabile maximum 6 luni, astfel încât centrele respective să îşi poată desfășura activitatea până la obţinerea unei noi acreditări.
Reprezentanții Ministerului Sănătății menţionează că, în prezent, majoritatea unităţilor sanitare au depus dosarele la Agenţia Naţională de Transplant şi se află în diverse etape de evaluare în vederea reacreditării.
Procesul de acreditare durează și 2 luni
Ministrul Sănătății a anunțat că unele spitale unde până acum s-au făcut aceste proceduri până în acest moment nu și-au depus dosarele de reacreditare. Fără ea, în jumătate de an nu vor mai putea desfășura activităţi de donare, prelevare, conservare şi transplant al organelor, ţesuturilor şi celulelor de origine umană.
„În acelaşi timp, am considerat necesară acordarea unei acreditări temporare pentru ca activitatea de transplant să nu aibă de suferit. Întregul proces de evaluare poate dura până la 60 de zile, iar unităţile sanitare au primit informarea din partea Agenţiei Naţionale de Transplant referitoare la înnoirea acreditării. Unele spitale au depus dosarele, altele au fost deja reacreditate, precum centrul din Târgu Mureş. Fac un apel ca unităţile sanitare să grăbească procedurile necesare reacreditării, astfel încât să fie asigurată buna desfăşurare a activităţilor în aceste unităţi", a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, citată în comunicat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...